Country este gen muzical ale cărui interacțiuni cu artiștii de culoare au fost adesea subiect de controversă.

Însă această piesă a marcat una dintre numeroasele realizări istorice atunci când clasamentul săptămânal a fost actualizat marți.

Beyonce face istorie cu melodia „Texas Hold ‘Em”

Beyonce a atins, așadar, un nou vârf în cariera sa muzicală. Cântăreața s-a clasat, în mod neașteptat, pe primul loc în topurile de muzică country cu melodia „Texas Hold ‘Em”.

Aceasta a fost lansată în același timp cu single-ul „16 Carriages”, într-o surprinzătoare dezvăluire a albumului făcută în timpul Super Bowl.

De asemenea, aceasta a devenit a doua artistă solo – fără colaboratori – care reușește să debuteze direct pe prima poziție. Acesta este un fapt comparabil cu performanța lui Taylor Swift din 2021. Atunci, ea a reușit același lucru cu reînregistrările „Love Story” și „All Too Well”.

Beyonce face istorie fiind prima femeie de culoare care ocupă poziția fruntașă în clasamentele Hot Country Songs și Hot R&B/Hip-Hop Songs, de la înființarea acestora în 1958. Printre puținii artiști care au reușit să domine ambele topuri se numără Justin Bieber, Billy Ray Cyrus, Ray Charles și Morgan Wallen.

Clasamentul Hot Country Songs este un clasament „multimetric”. Acesta combină vânzările din SUA, audițiile și redările la radio. Astfel, este similar cu clasamentul principal Hot 100 al Billboard.

Clasamentul de marți a reflectat perioada de șapte zile care a precedat data de 15 februarie. Iar asta înseamnă că „Texas Hold ‘Em”, lansată la 11 februarie, a obținut aceste poziții după doar patru zile de monitorizare.

Melodia a debutat pe locul 2 în clasamentul Hot 100

În acest interval, melodia a fost redată de 19,2 milioane de ori și descărcată de 39.000 de ori în SUA, conform datelor furnizate de compania de divertisment Luminate. Ea a debutat pe locul doi în clasamentul Hot 100. În același timp, celălalt nou single al superstarului, „16 Carriages”, a debutat pe locul 38 în Hot 100 și pe locul nouă în Hot Country Songs.

Ambele cântece vor face parte din cel de-al doilea episod al trilogiei sale „Renaissance”. Beyonce urmează să lanseze albumul pe data de 29 martie.

Aceste realizări remarcabile în topurile de muzică country vin după ce săptămâna trecută, a izbucnit o controversă online în legătură cu încadrarea piesei „Texas Hold ‘Em” în genul country.

Un post de radio country din Oklahoma a refuzat inițial să difuzeze melodia lui Beyonce. Însă ulterior, și-a schimbat decizia, în urma unei campanii virale de pe platforma X (fostul Twitter).