Traian Băsescu a explodat la adresa fostului premier, Victor Ponta. Prezent la B1 TV, fostul președinte a vorbit despre o situație care „l-a întristat” și care are legătură cu subvențiile din bani publici care i-au fost acordate partidului condus de Ponta.

„Cu ocazia bugetului am văzut un lucru care m-a întristat. Deși partidul domnului Ponta nu a participat la alegeri, a trecut la partidele care să primească subvenții din bani publici. Mi se pare inadmisibil! Doar pentru a cumpăra voturile lui Ponta. Nu este permis!”, a răbufnit Traian Băsescu.

Declarația lui Băsescu vine după ce în presă au apărut informații potrivit cărora un amendament la legea bugetului de stat pe 2020 dă posibilitatea partidului lui Victor Ponta, Pro România, să primească începând din acest an subvenţie de la stat, deşi formaţiunea nu a participat la alegerile parlamentare din 2016.

Anticipatele, o greșeală

În cadrul aceleași emisiuni, fostul președinte a vorbit și despre organizarea alegerilor anticipate care, spune el, ar fi o greșeală.

”Alegerile anticipate ar fi o greșeală! Procedurile pentru alegerile antipate durează cel puțin 3 luni. PNL nu spune de ce vrea alegeri anticipate. E greu de explicat motivul pentru care forțezi intrarea în instabilitate politică, pentru că asta înseamnă să îți cadă Guvernul. Mi se pare incredibil ca un partid de drepta să facă ceea ce l-a dus pe Dragnea capul să facă, să își dai jos guvernul. Ne jucăm de-a Constituția! Cred că este o greșeală. Declanșarea procedurilor, fără să știm dacă ajungem acolo, e riscantă. Costurile la astfel de fantezii politice nu le plătesc cei care iau deciziile, ci populația. Populația va plăti dobânda de 5-6% la creditele pe termen scurt și mediu”, a punctat Băsescu.