Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a luat decizia de o schimba pe Sevil Shhaideh din funcţia pe care aceasta o deţine la OMV Petrom. Un anunţ referitor la acest subiect va veni, probabil, foarte curând din partea companiei.

Sevil Shhaideh este membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom. Ministrul Virgil Popescu ar fi luat astăzi decizia de înlăturare din funcţia a apropiatei lui Liviu Dragnea, scrie economica.net.

Cine este Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh a fost ministru al Dezvoltării în Guvernul României între mai 2015 şi noiembrie 2015, în Cabinetul lui Victor Ponta, post pe care a revenit şi în 2017. Imediat după ce PSD a câştigat alegerile în 2016, Liviu Dragnea şi-a dorit să o impună chiar prim-ministru al României, lucru refuzat categoric de preşedintele Klaus Iohannis.

În octombrie 2017, Shhaideh a devenit membru provizoriu al board-ului OMV Petrom, fiind, un an mai târziu, numită ca membru al Consiliului de Supraveghere al companiei pentru o perioadă de trei ani. Astfel, mandatul ei ar fi trebuit să se încheie, în mod normal, abia în 2021. Sevil Shhaideh încasa, pentru această funcţie, un salariu net de circa 20.000 de euro/an, la care se mai adăugau indemnizaţii pentru fiecare şedinţă la care participa, de 2.000 sau 4.000 de euro.

Acţionarul majoritar al Petrom este grupul austriac OMV, care deţine 51,01% din capital. Statul român are şi el o participaţie de 20,6%, prin intermediul Ministerului Energiei, ceea ce îi conferă dreptul de a avea un membru în board-ul companiei.