Ludovic Orban a eliberat-o pe Sevil Shhaideh din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

În perioada guvernării PSD, Sevil Shhaideh a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării, în perioada mai 2015 – noiembrie 2015, iar la 21 decembrie 2016 aceasta a fost prima propunere făcută de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru funcția de prim-ministru al României. Însă, propunerea a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis la 27 decembrie 2016.

Pe de altă parte, Lucian Rădulescu, secretar general al PMP Prahova, a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

În ceea ce o privește pe Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, a fost pusă de premierul Ludovic Orban, în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, la începutul săptămânii.

Monitorul Oficial arată că fostul președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț, a fost pus în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Totodată, Nicolae Drăghia a fost numit prin mobilitate în funcția publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Executivul a adoptat vineri o hotărâre pentru aplicarea mobilității acestuia din funcția de prefect al județului Mehedinți în funcția publică de inspector guvernamental.