Traian Băsescu a comentat situaţia conflictului dintre SUA şi Iran. El spune că a avut o intervenţie în Parlamentul European exact pe această temă, unde a fost uimit că mulţi reprezentanţi ai altor state îndemnau la o poziţie de mediator a Uniunii Europene între cele două ţări.

„Eu azi am avut o intervenție exact pe această temă. După ce câțiva antevorbitori, n-am să spun din ce țări erau, se pregăteau să devenim mediatori ai conflictului Iran-SUA sau se pregăteau să înfierăm cu mânie proletară SUA, adică să fim de partea SUA, dar să le-o spunem în față ”cum adică să se confrunte cu Iranul?”. Niște penibilități!

Raportat la asta, trebuie să vă spun că am fost primul din 180 de europarlametari care am spus că e inadmisibil ca statele UE să vrea să dobândească calitatea de mediator. Mediator pentru ce? Noi suntem aliați ai SUA!” , a declarat Traian Băsescu pentru B1 TV.

Iranul, ras de pe faţa pământului în 48 de ore

Fostul preşedinte arată că poziţia corectă este de deplină solidaritate cu Statele Unite, care au eliminat „unul din marii șefi teroriști ai acestui deceniu”. În plus, explică Traian Băsescu, nu se poate vorbi despre mediere, pentru că nu sunt implicate două superputeri. Americanii ar putea rade Iranul de pe faţa pământului în 48 de ore dacă ar dori asta, spune Băsescu.

„SUA au lichidat un șef terorist, unul din marii șefi teroriști ai acestui deceniu, omul care organizează loviturile teroriste, care nu sunt acțiuni ale armatei iraniene, în afara teritoriului. Trebuie să ne cerem scuze pentru asta cumva sau să spunem ”SUA au greșit” sau să spunem că România e în pericol? România a fost în pericol cu Iranul până să aibă scut la Deveselu.

Eu am cerut ca poziția noastră să fie de deplină solidaritate cu SUA, să lăsăm problema medierii că despre ce poveste cu medierea? Parcă zilele astea toți am luat-o razna!

Vorbim despre medierea între două superputeri cumva? Una SUA, alta Iran? Păi hai să venim la realitate! Dacă SUA își pun mintea cu Iranul, îl rad de pe fața pământului în 48 de ore. Asta e diferența de calibru, de potențial militar”, a mai declarat fostul preşedinte, potrivit b1.ro.