Cristi Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, a analizat vizita premierului Ludovic Orban la Bruxelles. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Barbu spune că, nu cu mult timp în urmă, România era tratată ca un stat marginal din cauza lui Liviu Dragnea şi a echipei sale.

“În epoca Dragnea eram o țară cu un Guvern indezirabil. […] Astăzi, lucrurile s-au schimbat”, scrie Cristi Barbu, care adaugă că Guvernul poate avea acum întâlniri cu toţi înalţii oficiali europeni şi “este privit cu multă încredere și optimism”.

“România post Dragnea respiră din nou, redevine acel stat respectat, iar Guvernul României stă din nou la loc de cinste la masa deciziilor”, îşi încheie liberalul pledoaria.

Mesajul integral postat de Cristi Barbu pe Facebook

“Au trecut ani buni de când un prim-ministru al României nu a mai avut o vizită atât de consistentă la Bruxelles.

În epoca Dragnea eram o țară cu un Guvern indezirabil cu care nimeni nu voia să se întâlnească, să se asocieze și toate întâlnirile care aveau loc erau pentru a ne mustra pentru derapajele repetate privind statul de drept sau normele europene privind economia.

Astăzi, lucrurile s-au schimbat. România nu mai este tratată ca un stat marginal, Guvernul de la București este primit de către toți înalții oficiali europeni și este privit cu multă încredere și optimism.

Ludovic Orban are programate întâlniri de lucru cu președintele Comisiei Europene, cu președintele Consiliului European, cu președintele Parlamentului European, cu președintele PPE cu cei mai importanți comisarii europeni, iar grupul PPE, cel care conduce practic Uniunea Europeană, îl va primi așa cum se cuvine pe președintele partidului care a câștigat toate alegerile de când conduce Partidul Național Liberal.

România post Dragnea respiră din nou, redevine acel stat respectat, iar Guvernul României stă din nou la loc de cinste la masa deciziilor.”