Declarațiile fostul preşedinte Traian Băsescu au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Adevarul Live.
Întrebat despre varianta Vlad Voiculescu sau Moise Guran, Băsescu a răspuns: „Nu, nu, nu. Moise Guran e o panaramă”.
Reporterul a intervenit la atacurile lui Băsescu la adresa lui Moise Guran, însă răspunsul fostului președinte a fost unul tranșant.
 „Scuzaţi-mă!. E o întoarcere de complimente între mine şi Moise Guran. Va fi un rateu în politică, pentru că Moise Guran are un mare deficit. Nu de inteligenţă, ci de caracter. Vorbesc de atitudini publice. Şi el a constatat la mine, din atitudini publice a tras concluzii, aşa că nu am nicio reţinere să-l caracterizez după atitudinile publice”, a adăugat Băsescu.

Cum se poate ajunge la anticipate?

În ceea ce privește alegerile anticipate, Traian Băsescu a mai afirmat că nu se poate ajunge la acestea fără un blat între PSD şi PNL şi că liberalii au greşit când au preluat guvernarea, în condiţiile în care tot PSD are majoritate în Parlament.
Fostul președinte a mai adăugat că Viorica Dăncilă mai trebuia lăsată încă un an la putere, astfel încât să pulverizeze PSD.
Legat de o eventuală fuziune USR-PLUS condusă de Dacian Cioloş, fostul președinte Traian Băsescu a spus că „altcineva n-ar avea cine”.