Viorica Dăncilă a fost premierul României, a condus unul dintre cele mai puternice partide din România – PSD, dar a trecut și pe la Bruxelles, în calitate de europarlamentar. Despre cum s-a descurcat în politică, mai toată lumea știe. Cum era însă în perioada sa de adolescență, nu se cunosc atât de multe lucruri.

Ea a făcut liceul la Ploieşti, între 1978 şi 1982. Viorica Dăncilă a învăţat la Liceul Mihai Viteazu, în clasele a 9-a şi a 10-a, pentru ca apoi să frecventeze Liceul Energetic, în clasele a 11-a şi a 12-a. Ulterior, în 1988, Dăncilă  absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol și Gaze Ploiești. Pe Facebook a apărut și o fotografie din perioada în care  vremea era elevă la Liceul Mihai Viteazul, adică în perioada 1978-1980.

În poză, ea dansa cu un coleg.

“Eleva Vasilica Rodica Nica, actualmente primul ministru desemnat al României Viorica Vasilica Dăncilă, încercând să nu-i strivească corola de minuni a lumii partenerului temporar de slow dance”, a postat Doru Antonesi, membru al  trupei Divertis, care locuieşte de zeci de ani în Ploieşti, conform stirilekanald.

Cum era Dăncilă în liceu

“Încă o dovadă că talentele administrative erau marginalizate în socialismul pre-iliescuian al lui Nicolae Ceaușescu, dar și-au găsit o exprimare plenară în capitalismul de cumetrie al lui Liviu Dragnea”, a mai scris Antonesi.

Un internaut a văzut poza cu Dăncilă şi a recunoscut-o în ea pe fosta sa colegă de liceu.

“Intamplarea face ca intre anii 1978-1980 sa fiu coleg cu stimata doamna, la liceul Mihai Viteazul Ploiesti. Era o fata vesela, apriga la manie, usor peltica, dar prietenoasa. Daca nu era poza asta a dumneavoastra n-as fi recunoscut-o in veci!”, a scris fostul coleg al Vioricăi Dăncilă.