Scandal imens pe scena politică. De abia intrat în USR, Moise Guran este făcut praf de șeful PMP, Eugen Tomac. Totul a ponit după ce Guran acuzase PMP de faptul că se folosește de Nicuşor Dan pentru a fragmenta electoratul Alianţei USR-PLUS şi de a fuziona cu PMP.

Ce jocuri subterane face Moise Guran

Tomac îl acuză pe Guran de dezinformare şi afirmă că atunci când lucra ca jurnalist, acesta lua sondajele IMAS de la USR şi le prezenta ca fiind făcute la comanda Europa FM. „Guran atacă prin dezinformare, aşa cum o făcea şi la Europa FM. Fostul jurnalist crede că, odată intrat în politică, poate folosi aceeaşi tactică pe care o utiliza în presă.

Lua sondajele IMAS de la USR, le prezenta drept realizate la comanda Europa FM, pentru a fi cât mai credibile, şi dezinforma – exact aşa cum o fac propagandiştii de stânga”, a afirmat Tomac pe o rețea de socializare.

Liderul PMP adaugă că este o minciună faptul că partidul său ar dori să fuzioneze cu PNL şi e de părere că toate partidele antiPSD ar trebui să susţină un candidat comun la primăria Capitalei.

„A doua minciună este atacul la Preşedintele Băsescu, după ce acesta a spus un lucru de bun simţ. Toţi trebuie să-l susţinem pe Nicuşor Dan, candidatul USR. Noi credem că partidele antiPSD trebuie să aibă un candidat comun pentru că avem alegeri într-un singur tur, iar PMP este pregătit oricând să discute politic cu USR acest subiect.

În încheiere, Tomac i-a adresat trei întrebări clare lui Guran și l-a provocat să rspundă.

„1. De ce prezenta sondajele unui partid politic drept sondaje realizate de Europa FM?

2. De ce nu a candidat la prezidenţiale Dacian Cioloş, care stătea mult mai bine în sondaje decât Dan Barna? 3. De ce îl atacă pe Nicuşor Dan, candidatul USR care stă mai bine în sondaje decât Vlad Voiculescu?”, a conchis Tomac pe Facebook.

Recent intrat în USR, Moise Guran l-a acuzat pe Traian Băsescu de faptul că s-ar folosi de Nicuşor Dan pentru a diviza scorul Alianţei USR-PLUS pentru primăria Capitalei, asemănându-l cu Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale.

„Băsescu vrea PMP în PNL. Băsescu spune că îl susţine pe Nicuşor la Capitală. Nu e chiar o surpriză, şi să vedeţi de ce… PNL dă toate semnele că va avea candidat propriu, indiferent de riscul de a lăsa Bucureştiul încă patru ani pe mâna Gabrielei Firea.

La fel cum a făcut la Prezidenţiale cu Paleologu, un candidat teleghidat anti-Barna, PNL încearcă de fapt acelaşi joc de fragmentare, prin proxy (Băsescu-Nicuşor Dan), împotriva Alianţei USR-PLUS. E un joc cinic, căci pe lângă orgoliile hrănite ale unor naivi ambiţioşi, dincolo de funcţiile politice pe care le vor ocupa probabil în PNL actualii pemepişti, victimele sunt totuşi bucureştenii”, a afirmat Moise Guran o rețea de socialziare.