Gabriela Firea, atac dur la adresa lui Nicușor Dan

Gabriela Firea îl atacă dur pe Nicușor Dan! Fostul edil și ministru a făcut niște remarci tăioase despre mandatul acestuia la Primăria Capitalei.

Într-o postare pe Facebook, aceasta a spus că „nu există o dovadă mai bună pentru vorbele goale ale primarului general decât lipsa faptelor”.

„Fapte, nu vorbe! Asta așteaptă cetățenii de la oamenii politici aleși sau numiți în funcții publice. În București, nu există o dovadă mai bună pentru vorbele goale ale primarului general decât lipsa faptelor.

De trei ani, se plânge peste tot ce situație grea a moștenit și cum face ordine în bugetul Bucureștiului. De fapt, e un dezastru în finanțele orașului!” a scris fostul edil al Bucureștiului pe rețeaua de socializare.

Gabriela Firea a adăugat că „în campania electorală, unul dintre subiectele preferate ale lui Nicușor Dan a fost așa-zisa risipă a banului public, în special prin companiile municipale, pe care le numea „ale lui Firea”.”

„A spus de nici nu mai știu câte ori că a găsit o gaură de 3 miliarde, pe care a trebuit să o acopere. Evident minciuni”, a continuat ea.

Realitatea de acum este, însă, tot la fel de rea cum o prezenta el pe cea preluată, spune fostul ministru, adăugând „mai sunt doar 11 companii municipale care au datorii de 2,5 mld lei.”

Datoriile din timpul mandatului lui Nicușor Dan

Potrivit Gabrielei Firea, „cele mai mari datorii le au Societatea de Transport București și Compania Municipală Termoenergetica, aproape de 2,3 mld lei. Oricând ar putea fi oprit transportul în comun, apa caldă și, la iarnă, căldura.”

Aceasta a punctat că la finalul mandatului său, „datoriile acestor două companii erau mai mici. STB chiar avea profit 2,6 milioane de lei, de șase ori mai mare decât are acum cu mai puțin angajați. La Termoenergetica pierderile s-au triplat!”

„Da, ați citit bine, sunt de 3 ori mai mari, de la aproape 135 milioane de lei, la 427 milioane de lei. Acesta este adevărul, e realitatea pe care primarul general încearcă să o ascundă sub preș. Nicușor Dan nu este nici un bun gospodar, vedem cum arată orașul, dar nici nu a făcut ordine în bugetul Capitalei, așa cum se laudă”, a scris Gabriela Firea.

Fostul edil al Capitalei a adăugat că la finalul mandatului său, „cele 25 de companii municipale aveau o datorie mult mai mică decât suma de 2,5 miliarde de lei adunată doar de cele 11 companii care au mai fost ținute în activitate. Interesantă ecuație, numărul de companii s-a redus la mai puțin de jumătate și pierderea a crescut cu aproape un sfert.”

Atacurile actualului primar al Capitalei au fost doar manipulare

Potrivit Gabrielei Firea, „tot ce a făcut Nicușor Dan cu aceste companii municipale a fost campanie electorală. Una dintre principalele promisiuni a fost că le va închide pe toate, dar pe multe le-a păstrat, iar despre unele chiar recunoaște deschis că sunt utile. Tot acest atac de 3 ani, aproape zilnic, pe subiectul companiilor a fost doar o manipulare!”

„După trei ani de mandat, primăria condusă de luptătorul anti-corupție Nicușor Dan este prinsă în scandaluri de corupție, vechii susținători îl părăsesc, iar tot mai mulți recunosc public că s-au înșelat acum când l-au susținut.

Un lucru este sigur, adevărul iese în cele din urmă la lumină și bucureștenii încep să vadă realitatea, dincolo de manipulări și vorbe goale”,  a conchis fostul ministru al Familiei.