Gabriela Firea a vorbit despre o eventuală retragere din politică

Gabriela Firea a vorbit despre o posibilă retragere din politică, deoarece regretă timpul pe care l-a ratat în viața familiei sale. Cu toate acestea, ea susține că nu este încă pregătită pentru o retragere din viața publică.

Fostul ministru al Familiei a fost invitata unui podcast în care a făcut mărturisiri despre regretele pe care le are. Ea a enumerat aici mai ales timpul puțin petrecut cu copiii.

„Regretul este legat doar de timpul prea puțin cu copiii și mai ales atunci când am numite situații mai dificile în plan profesional. Când traversez o cumpănă, mai am gânduri dintre acelea în care îmi spun oare am meritat tot acest sacrificiu?

Oare am meritat momentele în care nu am fost cu copiii mei, cu familia mea ca să mă duc să rezolv nu știu ce sau să stau multe ore peste program pentru că eram prea conștiincioasă și nu spuneam «lasă, că fac mâine nu știu ce treabă», că s-au întâmplat de multe ori astfel de situații în care să pun familia pe locul doi, ceea ce nu era anormal, dedicând foarte multe ore la serviciu”, a povestit Firea, în cadrul podcastului „AMERITAT cu Nasrin”.

Firea
SURSA FOTO: Facebook

Copiii încep să îi reproșeze lipsa

Fostul ministru a mai povestit și că deja simte efectele acestei lipse. Ea spune că copiii ei îi reproșează deja asta. Ea are astfel de discuții cu soțul:

„Acela este regretul. Faptul că, din păcate, copiii mei, și cel mare, și cei mici nu ne-au avut așa, nici pe mine și pe soț, atât de mult aproape și cam deja încep să ne reproșeze așa, subtil.

Dar ne afectează, ne afectează și chiar soțul mă întreabă «Nu te-ai gândit, nu te-ai gândit așa? Nu azi, mâine, dar, așa n-ai în plan o perspectivă să mai renunți la programul ăsta atât de complicat și care, uite, deja ajunge să-i deranjeze pe copii?»”, a spus Firea.

Gabriela Firea anunță că, deși nu este pregătită pentru retragere, dorește să aibă un program mai echilibrat, deoarece este tot mai conștientă de trecerea timpului.

Fostul ministru mărturisește că îi răspunde soțului că nu este „pregătită încă de retragere, dar de un program ceva mai echilibrat. Sunt pregătită, pentru că îmi dau seama că timpul zboară. Parcă acum i-am născut, grădiniță, școală deja.

Când aud că David e la gimnaziu, mă și sperie că mâine-poimâine e la liceu. Deci atât de repede trece timpul și ei acum au nevoie de noi. Pe urmă sunt deja mari, se mută cu prietena, pe urmă se căsătoresc, fac copii”.

„Acum e momentul în care ei simt foarte mult absența sau prezența părinților”, a mai povestit Gabriela Firea.