Dumitru Buzatu este investigat de ANI

Dumitru Buzatu a intrat și în vizorul Agenției Națională de Integritate. Instituția îi cercetează averea președintelui suspendat al Consiliului Județean Vaslui, potrivit stiripesurse.ro.

Reamintim că această acțiune a ANI vine la câteva zile distanță de la flagrantul DNA în cadrul căruia cel supranumit „baronul din Vaslui” primea mită în valoare de 1,25 milioane de lei.

Banii erau dați de către un om de afaceri. În urma acestui flagrant, Buzatu a fost pus sub arestare preventivă.

ANI va cerceta averea lui Buzatu. Fostul politician se numără printre cei mai înstăriți oameni politici din țară. Declarația lui de avere consemnează proprietăți precum 14 case, 9 terenuri, dar și un venit lunar de peste 5.000 de euro. Cazul lui Dumitru Buzatu pare să demonstreze că politica este o afacere bănoasă în România. „Baronul” are o lungă carieră în domeniu, care a început încă din 1992.

Tot din declarația de avere aflăm și că Buzatu a fost creativ cu averea sa. El a investit și în terenuri forestiere și agricole, locuințe, vehicule precum o șalupă și o rulotă. Ba chiar deține și două mașini de epocă.

Un aspect care îi poate șoca pe români poate fi și acela că în anul precedent, veniturile sale au însumat aproximativ 28.000 de lei lunar. Aici intrau salariul de la Consiliul Județean, pensia de vârstă de la aceeași instituție și pensia specială de parlamentar, datorită celor mai multe mandate deținute în legislaturi anterioare.

Dumitru Buzatu nu a uitat nici de familie. El a donat către fiul său o casă și un teren.

Avocații fostului politician vor să îl scoată din închisoare pe motiv că e diabetic

Echipa de avocați a lui Dumitru Buzatu încearcă să convingă judecătorii că acesta ar trebui eliberat. Argumentul lor se bazează pe faptul că inculpatul suferă de diabet și este dependent de insulină.

„Buzatu e dependent de insulină, diabetic. M-am uitat în ochii domnului Dumitru Buzatu și nu am văzut vreo licărire să plece, să fugă. (…)

Acest dosar are legătură şi cu justiţia şi cu politica. Ministerul Public a încheiat prima repriză în avantaj, suntem în a doua repriză, încercăm să câştigăm acest meci, dar şi un egal e bun”, a spus avocatul Daniel Atasiei.