Cătălin Ioniță, nereguli descoperite de Agenția Națională de Integritate (ANI)

Cătălin Ioniță, potrivit unui comunicat de presă al ANI, este evaluat în urma unei sesizări a aceleiași instituții. ANI a făcut o sesizare către Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București.

Acțiunea a fost demarată după observarea unor nereguli în ceea ce privește averea acestuia. Ioniță are o „diferență nejustificată” de peste peste 230.000 de euro între avere și veniturile obținute.

Astfel, a fost demarat un control care vizează „modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Ioniță Alexandru Cătălin, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”, potrivit ANI.

Instituția mai precizează și că Ioniță a fost informat oficial de acest control/evaluare. El a exprimat deja un punct de vedere în cadrul dosarului.

„Cătălin Ioniţă a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, arată Agenția Națională de Integritate în comunicatul de presă.

Ioniță a fost demis din funcție în 2020

Suspectul de corupție a fost demis din funcția pe care o ocupa, de director general al DGA, după ce a nu a mai primit autorizația Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) pentru accesul la informații clasificate. El a stat în această funcție aproximativ 4 ani.

Cătălin Ioniță a avut o bogată carieră în domeniu. El a ocupat funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției Române timp de aproximativ șase luni în 2018. Înainte de această poziție, el a deținut mai multe funcții în cadrul Poliției Române, inclusiv director al Direcției de Investigații Economice.

El a fost și director adjunct al Direcției de Investigare a Fraudelor. Totodată a ocupat și funcția de șef de serviciu în cadrul Serviciului de combatere a corupției și a infracțiunilor comise în sfera instituțiilor bugetare din Direcția de Investigare a Fraudelor. De asemenea, a ocupat funcția de șef în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din Poliția Sectorului 1.

În 2021, Ioniță a rămas fără doctorat după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) i-a retras acest titlu. Jurnaliștii de la PressOn arătaseră în urmă cu doi ani că acesta își plagiase lucrarea de doctorat.