Nicușor Dan vrea un nou mandat la PMB

Nicușor Dan vrea să fie reales la alegerile de anul viitor pentru a-și continua proiectele în curs.

El este optimist că partidele de dreapta, printre care USR, PMP și PNL, se vor reuni din nou, și vor oferi un candidat unic.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci bucureștenii vor avea parte din nou de scenariul din 2016. Atunci a fost ales un primar PSD, adică Gabriela Firea.

„Din punct de vedere administrativ, încă de la începutul mandatului, se fac aproape 3 ani, am avut o colaborare foarte bună cu PNL, așa cum am avut și cu PMP și USR. Coaliția a funcționat, am agreat pe proiecte, n-au fost multe scandaluri, ne-am abținut fiecare (zâmbește).

Cred că fiecare dintre noi ne-am arătat maturitatea pentru publicul Dreapta care ne-a adus în pozițiile astea de a colabora în chestiuni serioase”, spune primarul general.

Nicușor Dan
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Candidat unic de Dreapta pentru alegerile din 2024

Nicușor Dan a mai spus că mai este un an până la alegeri și că momentan toate partidele fac sondaje.

El a mai spus că speră ca partidele de Dreapta să se reunească din nou pentru a da un candidat unic. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, atunci PSD va câștiga ca în 2016.

„Politic, cred că încă suntem devreme, mai avem un an până la locale. Toate partidele fac sondaje, tatonează.

Eu am speranța că… Noi avem în spate două modele: modelul 2020, de succes, presiunea din partea publicului de Dreapta către partidele de Dreapta pentru candidați unici a funcționat cu succes, și avem modelul 2016, când partidele de Dreapta nu s-au înțeles, au candidat separat și a câștigat PSD, cu consecința pe care am văzut-o cu toții.

Sper să avem maturitatea în 2024 să avem un candidat unic de Dreapta, în condițiile alegerilor într-un singur tur”, spune edilul Capitalei.

În plus, acesta a menționat că a transmis PNL un „raport de activitate” cu privire la cele 10 puncte pentru care partidul a solicitat informații.

Nicușor Dan va candida din nou la PMB

Luni, Nicușor Dan și-a exprimat intenția de a candida la alegerile din 2024. El a invocat succesul său în redresarea situației financiare a orașului după ce l-a moștenit în stare de faliment.

Întrebat la Europa FM despre un sondaj comandat de PNL care indică faptul că are o susținere de doar 8%, Nicușor Dan s-a arătat sceptic și a declarat că nu prea are încredere în astfel de sondaje.

„Nu cred în acest sondaj, nu cred în modul în care el a fost transpus în media. Am văzut un sondaj în care aveam 23% eu, ca persoană individuală, în condițiile în care celelalte partide aveau candidați…”, spune acesta.

De altfel, primarul a mai precizat că a găsit un oraș în faliment și că a reușit să-l transforme. În acest mod, Bucureștiul a devenit credibil financiar. El a dat de exemplu sistemul de termoficare care merge spre bine.

Primarul general a mai spus că Bucureștiul a fost administrat foarte prost în ultimii 30 de ani.

„E ca în medicină: în momentul în care un organism se adâncește în boală îi ia mult mai mult timp ca să-și revină”, a mai spus primarul.

Având în vedere anunțul recent al lui Nicușor Dan referitor la faptul că agenția de rating Fitch a îmbunătățit profilul de credit individual al Bucureștiului cu o treaptă peste ratingul național, acesta a subliniat capacitatea puternică a orașului de a-și îndeplini obligațiile. Fitch a recunoscut performanța operațională solidă a orașului și agenda ambițioasă de investiții.