Anunțul Armatei privind recrutările! Populația civilă este vizată de programul MApN privind ocuparea posturilor de rezerviști voluntari.

Armata susține că o carieră în domeniu oferă tot ce și-ar putea dori din punct de vedere profesional unui tânăr aflat la început de drum.

Anunțul Armatei privind recrutările! Peste 700 de posturi puse la bătaie

Încep recrutările pentru cele 775 de locuri de rezervist voluntar – maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi – declarate vacante de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) în acest an.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie care începe luni, candidaţii (cu vârste între 18 şi 55 de ani) se pot prezenta la sediile centrelor militare pe a căror rază îşi au domiciliul, pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi în copie; permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice şi livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

MApN a comunicat că, la prezentarea la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.

”A face parte din Armata României înseamnă a-ţi face datoria faţă de patrie”

”Străbunicii, bunicii şi taţii nostri au fost chemaţi la oaste… Aşa erau vremurile şi rânduiala. Unii nu au avut de ales, iar alţii au ales din pasiune, din dragoste de ţară sau, pur şi simplu, din convingerea că acesta este drumul lor în viaţă, destinul lor.

Unii au făcut din armată o carieră, o pasiune, un stil de viaţă. Alţii si-au făcut doar datoria de cetăţeni, de buni români, însă de experienţa trăită în armată şi-au amintit cu nostalgie toată viaţa.

Probabil că bunicii nostri ştiau că “armata te face bărbat” sau că “trebuie să-ţi faci datoria faţă de ţară”. Toate astea le-ai auzit sau le-ai citit şi tu, de multe ori.

Dar azi, când în faţa ta se deschid atâtea drumuri, atâtea posibilităţi, când poţi alege, de ce ai îmbrăţişa cariera militară? Ei bine, din aceleaşi motive şi din multe altele în plus…

În primul rând, armata iţi oferă ceea ce îşi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viaţă: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă, posibilitatea de afirmare şi de dezvoltare a carierei după reguli bine stabilite, un venit sigur, peste medie, la care se adaugă măsuri de protecţie socială.

În al doilea rând, a intra în armata română nu înseamnă doar a-ţi defini personalitatea, a te maturiza, a te menţine sănătos şi activ, dar şi a lucra într-un mediu dinamic, organizat şi competitiv, posibilitatea de a călători, de a vizita locuri noi, de a cunoaşte oameni interesanţi şi de a lega prietenii durabile. Experienţa de viaţă şi profesională pe care o poţi obţine în armată cu greu poate fi acumulată într-un alt domeniu.

Şi, nu în ultimul rând, a face parte din Armata României înseamnă a-ţi face datoria faţă de patrie, a fi un membru demn şi respectat al comunităţii în care trăieşti, a fi mândru că faci parte dintr-un corp de profesionişti şi a trăi cu sentimentul că ai realizat ceva în viaţă.”, se arată pe site-ul MApN.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin.