Femeile din armata ucraineană, puse să defileze în pantofi cu toc: Este o adevărată rușine

După imaginile oferite de către Ministerul Apărării de la Kiev, Iryna Gerashchenko, membru al opoziției, a declarat că decizia este sexistă și nu este vorba de egalitate. Cu toate acestea, Ministerul Apărării spune că pantofii cu toc fac parte din uniformă, notează BBC.

Ucraina se pregătește să organizeze o paradă militară pe 24 august pentru a marca 30 de ani de independență după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Ministrul Apărării, chemat să-și ceară scuze

După ce oamenii au aflat despre această decizie, mulți și-au exprimat șocul față de plan. Așadar, un grup de parlamentari l-au chemat pe ministrul Apărării Andri Taran să-și ceară scuze.

„Povestea unei parade cu tocuri este o adevărată rușine”, a spus comentatorul Vitaly Portnikov pe Facebook, argumentând că unii oficiali au o mentalitate „medievală”.

Iryna Gerashchenko a spus că inițial a crezut că imaginile femeilor soldați care repetau în pantaloni de luptă și pantofi negri cu tocuri erau o farsă. Aceasta s-a întrebat de ce ministerul a considerat că tocurile sunt mai importante decât proiectarea armurilor personalizate pentru femei.

Maria Berlinska, o veterană a armatei, a declarat că o paradă ar trebui să demonstreze pricepere militară, dar aceasta urma să titleze ofițeri superiori în tribune.

Olena Kondratyuk, vicepreședintele parlamentar, a subliniat că peste 13.500 de femei au luptat în actualul conflict care a pus Ucraina împotriva separatiștilor cu sprijin rusesc din est.

Peste 31.000 de femei servesc acum în forțele armate ale țării, inclusiv  4.000 de femei ofițer.