Având în vedere că prețurile facturilor la încălzire pot fi imprevizibile, economisirea devine mult mai importantă. Încercați unul sau mai multe dintre aceste sfaturi pentru a utiliza mai puțină energie și a economisi bani la factura lunară, , potrivit Cnet.

Multe dintre aceste sfaturi variază de la schimbări ușoare ale stilului de viață, până la investiții în echipamente mai bune.

1. Setați termostatul la o temperatură mai scăzută

Acesta este cel mai simplu și mai direct mod de a economisi costurile cu energia. Deși oamenii se simt mai confortabil la o temperatură mai ridicată, Departamentul de Energie al SUA spune că se poate economisi până la 10% anual din costurile de încălzire prin setarea termostatului cu 7 până la 10 grade mai jos, timp de opt ore pe zi.

Mai mult, potrivit Clinicii Mayo, dacă în camera în care dormim avem temperaturi mai scăzute, putem avea un somn mai odihnitor.
Termostatele inteligente fac ca asta să fie mai ușor ca niciodată pentru că pot fi programate.

2. Treceți la energie regenerabilă

Dacă utilizați un sistem de încălzire centrală complet electric, ați putea să nu fiți nevoit să plătiți facturile de încălzire. Dacă nu, atunci ar trebui să investiți într-o rețea de încălzire cu panouri solare, pentru a evita costurile mari ale energiei. Partea bună a energiei solare este că panourile pot colecta în continuare energie pentru casă, chiar și în timpul iernii. Au nevoie doar de îndepărtarea zăpezii de pe ele sau de izolarea bateriilor.

Dacă folosirea energiei solare în casă este un efort financiar prea mare, puteți să căutați alte modalități ecologice de a economisi cheltuielile generale cu electricitatea și încălzirea. Există tot felul de gadgeturi solare care pot reduce povara facturii, cum ar fi încărcătoarele pentru dispozitive solare sau un kit de încălzire solară a apei.

3. Actualizați-vă echipamentele

Dacă aveți un cuptor vechi, sunt șanse mari să consumați mai multă energie decât trebuie. Cotele de eficiență a combustibilului pentru sistemele de încălzire mai noi, cu eficiență ridicată, pot funcționa de la 90 la 98,5%, spre deosebire de sistemele mai vechi, care au o eficiență scăzută, între 56 la 70%. De asemenea, puteți căuta diferite moduri prin care vă puteți încălzi casa. Pe lângă panouri solare, există și pompe de căldură.

4. Sfaturi simple pentru gestionarea temperaturii casei

Puteți, de asemenea, să faceți mici modificări care vă vor ajuta la scăderea facturii. Nu vă vor scade factura la încălzire așa cum o fac noile echipamentele, dar iată ce puteți încerca:

-Trageți perdelele, draperiile sau jaluzelele pentru a lăsa soarele să intre în casă timpul zilei.
– Puneți opritoare de curent la uși și la ferestre. – Curațați de praf caloriferele.
– Utilizați prize inteligente cu monitorizare a energiei, care vă ajută să citiți câtă energie consumă fiecare dispozitiv din casă.

Nu în ultimul rând, dacă trebuie să vă mutați, asigurați-vă că noua casă este eficientă din punct de vedere energetic.