Casa lui Petrică Mîţu Stoian, în pericol de paragină! Nepoții au închis tot iar nimeni nu mai are grijă de ea

După ce acesta a murit, vecinii au explicat că nimeni nu mai are grijă de casa şi grădina artistului. Astfel, o vecină care a copilărit alături Petrică Mîțu Stoian spune că nepoţii au venit imediat după deces şi au închis tot, fără să mai treacă pe acolo.

„Petrică a fost, ultima oară, de Paște. A stat câteva zile pe aici. A făcut parastasul părinților, a împărțit de aici și, apoi, a plecat la Oțelu Roșu, la un alt parastas, al nepotului lui dinspre soră. Era bine pe atunci. Nepoţii lui au venit pe aici, au închis tot. Au un birt în centru, aici, în Isverna. Nu i-am mai văzut de multă vreme pe aici, dar se ajunge greu până sus și nu au de ce să vină”, a povestit vecina respectivă, potrivit fanatik.ro

Regretatul interpret iubea foarte mult locurile natale

De asemenea, aceasta a spus și că regretatul interpret iubea foarte mult locurile natale.

„A pus copaci, a pus căpșuni. E adevărat, nu era el cel care se ocupa de ele, dar a avut grijă de loc, Petrică iubea locul acesta, de aceea a și investit aici. Când voia să se relaxeze, dădea o fugă pe aici. I-a adus și pe prietenii lui pe aici, se distrau, se relaxau.

Am cunoscut-o pe soția lui Petrică, era o femeie tare bună, harnică, gospodină. Venea cât de des putea, muncea din greu pe aici. Nu știu de ce s-au despărțit, dar, vă zic, se potriveau, dar cred că după ce el s-a mutat de la Târgu-Jiu la Craiova s-a stricat tot… Dar mare păcat.

Cine credeți că o să mai aibă grijă de casă? Păi, nepoții au treabă cu birtul din sat, nu cred că o să stea să îngrijească casa. Încet-încet, se va strica, mai ales dacă nu se va da drumul la căldură peste iarnă. Aici, iernile sunt grele și lungi, și e frig tare. Se va strica fără să fie locuită casa. Primăvara nu va fi problemă, vara nici atât, că vor mai veni, probabil, să aibă grijă de livadă, de căpșuni. Dar nu va mai sta nimeni, din ce înțeleg, în casa lui”, a mai spus femaia pentru sursa menționată.