Sâmbătă, 11 decembrie, a avut loc parastastul de 40 de zile de la moartea interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Familia și cunoștiințele apropiate ale regretatului om i-au vizitat mormântul la cimitir pentru a depune flori și lumânări, dar și pentru a se ruga spre alinarea sufletului său.

„Am chemat prieteni cărora le curge o lacrimă sinceră”

Slujba de pomenire a răposatului artist a fost restrânsă. Familia lui Petrică Mîțu Stoian a explicat că a chemat doar rudele, pe impresarul bărbatului, plus prietenii apropiați ai acestuia. După slujba bisericească, oamenii s-au retras într-un local, unde a avut loc pomana. La masa dedicată sufletului lui Petrică Mîțu Stoian au fost zeci de persoane, majoritatea cântăreți de muzică populară.

„Am venit noi, surorile, și nepoata din partea surorii. Dar cum să nu venim, e fratele nostru”, a spus sora lui Petrică Mîțu Stoian.

„Am chemat prieteni cărora dacă le curge o lacrimă, este sinceră. Am chemat prieteni care l-au iubit și pe care i-a iubit”, a explicat Constantin Gușman, impresarul regretatului artist.

„Nu a venit nimic de la necropsie”

Între timp, anchetatorii, care cercetează cauza morții lui Petrică Mîțu Stoian, nu au mai oferit nicio informație nouă familiei sau lui Constantin Gușman.

„Nu a venit nimic de la necropsie, așteptăm să vedem. Sperăm să vina de la Timișoara și după aceea de la București, că aia durează mai mult. Vrem să aflăm de ce și cum (a murit – n.r.)”, a spus sora bărbatului, potrivit realitatea.net.

Momentan, parastasul închinat cântărețului de muzică populară a redus tensiunile dintre familia și impresarul regretatului bărbat, tensiuni cauzate de succesiunea averii lui Petrică Mîțu Stoian.

Scandal pe averea lui Petrică Mîțu Stoian

Recent, avocata familiei artistului, Carmen Obârșanu, a dezvăluit că nu toate actele proprietăților lui Petrică Mîțu Stoian, au ajuns în posesia rudelor.

„Se află în posesia familiei actul asupra casei de la țară. Este proprietatea defunctului și urmează să fie dezbătută succesiunea. Iar cu privire la celelalte acte, a început notarul să solicite de la autorități actele pentru fiecare bun în parte”, a spus avocata, la Antena 3.

De asemenea, sora regretatului cântăreț susține că familia impresarului ar rămâne cu o mare parte din averea lui Petrică Mîțu Stoian, acestea fiind trecute pe firma lui Doru Gușman.

„Casa de la țară, ar fi tot la familie, noi voiam să îi facem casă memorială. Am aflat ceva acum, nu știu exact dacă e real, vom vedea. Casa aceea ar fi și aceea jumătate-jumătate. Nu sunt sigură, dar se zice că nici casa de la Craiova și nici cea de la țară nu era a lui Petrică, totul ar fi fost pus pe firmă”, a declarat una dintre surorile artistului, la România TV.