Un editorial publicat de The Bolton News indică modul în care casele noi ar trebui proiectate de la zero.

Ni se spune mereu că daunele cauzate planetei de CO2 sunt tot mai mari și că trebuie să ne schimbăm.

Câte din casele şi blocurile ce se construiesc acum sunt gata pentru noua “lume verde”?

Ni se spune, de asemenea, că încălzirea cu gaz trebuie eliminată treptat și înlocuită, cu orice preț, cu pompe de căldură. Dar uitându-ne în jur, la tot ce este acum în faza de construcție, de la blocuri la reședințe luxoase, putem spune că sunt construite pentru noua noastră ”lume verde”?

Câte din ele sunt construite cu panouri solare pe acoperiș? Și nu ne referim aici la 3 sau 4 panouri, ci la acele panouri de 3 KW sau 4 KW pe un acoperiș orientat spre sud, așa cum este recomandat. Prin urmare, aproximativ 12 sau 16 panouri solare. Cîte alte case au amenajat un acoperiș mare orientat spre sud, potrivit pentru panourile solare?

Câte proprietăți noi din Marea Britanie sunt conectate la rețeaua de gaz și sunt dotate cu centrală termică pe gaz? Putem să bănuim că aproape 90% sunt dotate cu o centrală termică și foarte puține au instalate pompe de caldură acolo unde gazul nu este o opțiune.

Guvernul trebuie neapărat să impună asta… cu orice preţ!

Să ne mai gândim la un alt aspect. Câte case noi sunt dotate acum cu un punct de încărcare rapid pentru mașinile electrice? Sau cum poate rețeaua electrică să facă față pentru fiecare casă care încarcă o mașină electrică sau chiar două în același timp?

În timp ce politicienii susțin că trebuie să ne schimbăm modul de viață și să fim eco-friendly, constructorii trebuie să ridice case la un preț despre care știu că le vor putea vinde. Dar sunt conștienți că dacă pun în aceste case tehnologie ecologică în valoare de 50.000 de lire sterline nu vor putea să le vîndă.

Majoritatea constructorilor oferă opțiunea pachetelor de tehnologie ecologică pentru casele noi, dar dacă aruncăm un ochi la orice proprietate nouă vom vedea câte case au ales să aibă o astfel de tehnologie.

Dacă Guvernul chiar vrea să avem locuințe verzi, atunci toate casele noi trebuie proiectate de la zero pentru a include toate tehnologiile verzi. Cu orice preț.