Europa de Vest a fost în mod tradițonal o piață deosebit de mare pentru centralele termice, cererea regională reprezentând 34% din totalul global în 2020.

Cererea ridicată este determinată de clima răcoroasă a regiunii, de nivelurile ridicate de dezvoltare și de practicile de construcție care au făcut ca centralele să fie forma dominantă a tehnologiei de încălzire.

Studiul observă, de asemenea, că toate centralele din Europa de Vest încep să piardă teren pe piața echipamentelor de încălzire în avantajul pompelor de căldură. Acest proces urmează să continue pe parcursul anilor viitori.

Cu ce vor fi înlocuite

Trecerea către pompele de căldură a fost determinată de profilul ecologic al acestor produse, ceea ce a dus la sprijinirea lor prin diferite scheme de stimulare guvernamentale.

Pentru a ține pasul și a atenua presiunea suplimentară, furnizorii de centrale trebuie să continue să investească în îmbunătățirea eficienței energetice a produselor lor.

Grupul Freedonia prognozează că cererea pentru centrale va crește cu 3,5% pe an, ajungând la 16,0 miliarde de dolari în 2025.

Se așteaptă ca regiunea Asia / Pacific să reprezinte 55% din creșterea globală a vânzărilor. China va reprezenta o mare parte din această cifră, pe măsură ce continuă să contruiască tot mai multe clădiri.