Noile propuneri privind strategia pentru hidrogen susțin că schimbarea radicală va stimula economia, prin crearea unei noi industrii care va crea 100.000 de locuri de muncă. Criticii susțin că acest lucru va crește, probabil, facturile la energie pentru multe gospodării.

Pentru lansarea proiectului, în Gateshead au fost construite două case alimentate exclusiv cu hidrogen. Casele vor permite publicului să vadă cum funcționează energia cu hidrogen și să testeze o serie de aparate alimentate cu hidrogen, inclusiv centrale, plite, aragazuri și un grătar.

Ce înseamnă hidrogenul pentru consumator și care sunt beneficiile reale

Potrivit This is Money, hidrogenul poate fi utilizat ca gaz în centralele de uz casnic și se speră că îl va înlocui în multe case în viitor. Avantajul hidrogenului este că nu există emisii de carbon, ceea ce îl face o sursă curată de energie. Folosirea acestuia înseamnă și că firmele energetice nu trebuie să depindă de gazele importate.

Centrală pe gaz, pe hidrogen sau pompă de căldură?

Diferența dintre diferitele tipuri de centrale este tipul de combustibil folosit pentru a crea energia.Toate depind încă de utilizarea combustibililor fosili, cu excepția celei mai verzi variante posibile de hidrogen verde. O centrală cu hidrogen ar funcționa în mod similar cu cazanele pe gaz existente.

Provocările unei case alimentate cu hidrogen

Principalele provocări ale unei case alimentate cu hidrogen vor fi disponibilitatea și costurile. Hidrogenul verde, deși mai curat, este în prezent mult mai scump pentru a produce acel hidrogen albastru.

„Încă nu știm ce fel de subvenții sau ajutor se vor da oamenilor pentru a face conversia.Nu știm dacă infrastructura va fi eficientă, fiabilă și finalizată la timp pentru a îndeplini obiectivele guvernamentale”, spune un purtător de cuvânt al Instalatorilor Pimlico.

Care sunt beneficiile casei pe hidrogen

Beneficiile hidrogenului includ și faptul că poate fi adus direct în fiecare casă, la fel ca gazul. Centrala cu hidrogen ar putea înlocui centrala pe gaz și ar putea furniza căldură fără modificări suplimentare la calorifere sau la conducte din interiorul casei.

Ce sunt hidrogenul „albastru” și „verde”

Hidrogenul poate fi creat în mai multe moduri. Dacă este produs din gaze naturale, nu conține carbon în sine, dar carbonul se va degaja în procesul de producție. Acest carbon trebuie capturat și depozitat pe termen nelimitat, produsul final fiind cunoscut sub numele de hidrogen „albastru”.
De asemenea, este posibil să se producă hidrogen „verde” printr-un proces numit electroliză. Acest proces este de două până la trei ori mai scump decât cel al hidrogenului albastru.