Noi opţiuni în aplicaţia Google Maps!

Află dacă ruta ta este una eco-friendly. Vei ştii şi cât combustibil vei putea economisi

Utilizatorii vor face decizii mult mai informate în legătură cu modul în care călătoresc, după ce Google Maps şi Google Flights vor arăta cum planul de călătorie al unei persoane are impact asupra mediului înconjurător. Autoturismele şi avioanele contribuie foarte mult la emisiile de carbon în atmosferă şi, implicit, la schimbările climatice negative, transmite CNN.

În sprijinul noii funcţii, Google foloseşte date de la Laboratorul Național de Energie Regenerabilă al Departamentului american pentru Energie. Acesta estimează că noile trasee eco-friendly au potențialul de a preveni eliberarea în atmosferă a mai mult de un milion de tone de emisii de dioxid de carbon pe an. Acesta ar fi echivalentul a eliminării a 200.000 de mașini de pe şosele, susține Google.

În aplicaţia Google Maps, aceste rute “ecologice” vor putea fi uşor recunoscute după icoana unei frunze verzi. Rutele vor include şi informații despre cât va dura călătoria și, foarte important,cât de mult combustibil ar putea economisi șoferul.

Funcţii noi şi pentru biciclişti

Mersul pe bicicletă este o opţiune mai prietenoasă cu natura decât şofatul, iar utilizarea indicațiilor de către biciclişti pe Google Maps a crescut cu până la 98% în ultimul an, potrivit Google. Gigantul IT din Statele Unite vrea să vină în ajutorul bicicliştilor cu o nouă funcție numită „lite navigation”, care oferă acestora detalii importante despre traseele lor.

Această funcție a fost introdusă după ce Google a înţeles că bicicliștii s-au săturat să urmărească indicațiile pas cu pas de pe telefon. Cu acest tip de „lite navigation”, bicicliștii vor putea vedea detalii despre traseul lor fără a fi nevoie să țină ecranul deschis sau să activeze navigația pas cu pas.

Ei vor putea, de asemenea, să își urmărească progresul călătoriei, să vadă timpul estimat de sosire actualizat în timp real și să afle detalii despre altitudinea traseului lor.