Victorie în prima rundă la Roland Garros

Irina Begu a debutat cu o victorie în prima rundă a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului. Jucătoarea noastră a învins-o duminică pe maghiara Anna Bondar cu scorul de 6-4, 6-2, asigurându-și un cec de 97.000 de euro şi 70 de puncte în clasamentul WTA.

După victorie, sportiva de pe locul 27 WTA a comentat situația în care se află Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis încă din luna octombrie a anului trecut, atunci când a fost testată pozitiv la Roxadustat, în timpul US Open.

Amintim că, Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, a fost acuzată de o a doua infracțiune de dopaj de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis pentru nereguli în pașaportul său biologic al sportivului – o modalitate de a ajuta la urmărirea dopajului folosind o citire de bază a substanțelor din corpul unui sportiv – care este „separată și în plus” față de interdicția pe care a primit-o anul trecut după ce a picat un test antidoping în timpul Openului Statelor Unite.

Irina Begu a comentat cazul Simonei Halep

Legat de acest caz, Irina Begu a spus că nu știe care sunt regulile ITIA, dar că speră ca Halep să primească șansa de a-și demonstra nevinovăția cât mai curând, menționând că a fost alături de ea în această perioadă, susținând-o.

„Nu știu regulile ITIA, deci nu pot să comentez foarte mult despre acest caz (n.r. aceste amânări) pentru că nu sunt în măsură, însă pot să spun doar că îmi pare rău de Simona, că trece prin așa ceva. Este ceva ce nu-ți dorești niciodată în carieră să pățești.

Eu am vorbit cu ea, am ținut legătura, i-am trimis mesaje de încurajare și sper să se facă dreptate cât mai repede, să aibă loc acel proces pentru că până la urmă despre asta e vorba, să-și demonstreze nevinovăția”, a declarat Irina Begu pentru Eurosport.

Pe de altă parte, menționăm că alte două românce figurează pe tabloul principal de simplu la Roland Garros, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan.

Sorana Cîrstea (33 ani, 31 WTA), cap de serie numărul 30, va primi replica italiencei Jasmine Paolini (27 ani, 52 WTA), care a învins-o în 2021, cu 6-4, 4-6, 6-1, în sferturile de finală ale turneului la Portoroz.

Ana Bogdan (30 ani, 60 WTA) va întâlni o jucătoare americană, Caty McNally (21 ani), mai bine clasată decât ea în ierarhia mondială (54 WTA). Cele două nu s-au mai înfruntat până acum în circuitul profesionist.