Simona Halep este în continuare suspendată din cauza scandalului de dopaj, ceea ce l-a făcut pe antrenorul său Patrick Mouratoglou să se orienteze către alți sportivi.

Patrick Mouratoglou va antrena un alt jucător

Presa franceză scrie că Lars Christensen, antrenorul inițial al lui Holger Rune, nu va mai lucra alături de speranța daneză. În schimb, Patrick Mouratoglou este acum antrenorul său. Se pare că această alegere este definitivă, iar Lars nu va mai fi văzut în loja jucătorului pe care l-a format de la o vârstă fragedă.

Patrick Mouratoglou a mai făcut parte din staff-ul lui Holger Rune din finalul anului trecut, dar după turneul de la Monte Carlo cei doi au anunțat că nu vor mai colabora. Cu toate acestea, se pare că cei doi s-au răzgândit.

Jucătoarea care l-a luat pe Patrick Mouratoglou de la Simona Halep

De asemenea, jucătoarea de tenis Coco Gauff a pus capăt colaborării cu antrenorul Diego Moyano. Recent, campioana, care în prezent ocupă locul 6 în clasamentul WTA, a dezvăluit că Patrick Mouratoglou va fi antrenorul ei la French Open.

Coco Gauff s-a pregătit la academia tehnicianului francez de la vârsta de 10 ani. Ea a fost finalistă anul trecut la Paris, dar a fost învinsă de Iga Swiatek.

„Am început după Madrid și mă ajută până la finalul sezonului de zgură. Sinceră să fiu, sunt în căutare de antrenor. Nu am găsit un antrenor cu normă întreagă. Evident, el este încă cu Holger (Rune). Dar am o relație grozavă cu Patrick. Îl cunosc de la 10 ani și evident am mai fost pe teren cu el.

Am crezut că va fi o persoană perfectă care să mă ajute în această perioadă. Aștept cu nerăbdare următoarele două săptămâni alături de el”, a spus Coco Gauff, potrivit Tennis Majors.

Patrick Mouratoglou o apără pe Simona Halep

Patrick Mouratoglou a apărat-o tot timpul pe Simona Halep în scandalul de dopaj. El susține că suplimentele luate de sportivi pot fi foarte ușor contaminate cu substanțe interzise, ceea ce s-ar fi întâmplat și în cazul Simonei.

„Nu aveți dreptate! Urmele de Roxadustat găsite în urina Simonei sunt atât de scăzute încât este incredibil că se vorbește de dopaj! Experții au dovedit în cazul ei și în multe altele.Cantitatea de Roxadustat din suplimente corespunde cantităților extrem de mici găsite în urina Simonei.

Au existat în istorie mai mult de 100 de cazuri de contaminare care au fost dovedite. Companiile care produc acele suplimente fac și suplimente pentru animale și pentru oameni care nu fac sport de performanță. Blenderele folosite sunt aceleași și, dacă regulile de igienă nu sunt perfect respectate, acest lucru se poate întâmpla!

De asemenea, acele companii cumpără materia primă din China și acolo, uneori, se dau acele medicamente animalelor. Există și alte căi de contaminare, dar nu le voi dezvălui pe toate astăzi”, a scris Patrick Mouratoglou într-un comentariu pe Instagram.