Toni Iuruc, aspru criticat pentru că nu o ajută pe Simona Halep

La scurt timp după ce s-a aflat că Simona Halep este implicată într-un alt scandal de dopaj, care nu are legătură cu primul caz, Toni Iuruc a fost întrebat despre acuzațiile care i-au fost aduse jucătoarei de tenis, în condițiile în care ei au fost împreună patru ani de zile și au fost căsătoriți civil timp de câteva luni.

„Nu am nicio calitate să comentez. Are oameni specializați lângă ea. Ea știe cel mai bine ce face. Este singurul lucru pe care pot să-l spun”, a spus recent Toni Iuruc în cadrul unui interviu acordat pentru CANCAN.

Declarația sa a fost postată pe contul de Twitter „Tennis Letter”, urmărit de 14.000 de persoane, majoritatea susținătorii Simonei Halep. Bărbatul a fost aspru criticat de fanii ei din cauza atitudinii sale față de scandalul de dopaj în care este implicată jucătoarea de tenis.

„Cu alte cuvinte, se înțelege că e o trișoare”, „Toni Iuruc e la fel de rece ca Polul Nord!”, „Nu îi oferă prea mult sprijin”, „Nu e cea mai bună declarație de susținere pentru cineva nevinovat pe care am auzit-o”, „Toni e un șmecher”, sunt câteva dintre comentariile scrise de urmăritorii acelui cont de Twitter.

Patrick Mouratoglou, noi dezvăluiri despre procesul de dopaj al Simonei Halep

Miercuri, 24 mai 2023, Simona Halep și-a anunțat fanii prin intermediul contului ei de Instagram că procesul ei a fost amânat pentru a treia oară la rând. Postarea ei a strâns rapid zeci de mii de aprecieri și mii de comentarii. În secțiunea de comentarii, Patrick Mouratoglou le-a răspuns oamenilor la diverse întrebări legate de scandalul în care este implicată Simona Halep.

„ITF continuă să se comporte la fel de rău cum a făcut-o de la început. O rușine pentru sportul nostru”, a scris antrenorul de tenis în secțiunea de comentarii.

„Care este motivația lor? Au oferit vreun răspuns pentru cererile de amânare și cine le aprobă?”, l-a întrebat cineva.

„Probabil vor să arate lumii că sunt buni de ceva. Imensa majoritate a jucătorilor testați pozitiv în ultimii ani sunt victimele contaminării. Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”, a fost răspunsul dat de Patrick Mouratoglou.

Cum ar fi putut ajunge acea substanță interzisă în corpul Simonei Halep?

„Cum se poate ca un medicament să fie contaminat cu o substanță care îmbunătățește performanța?”, l-a întrebat altă persoană.

„Mulțumesc că ai întrebat. Îți voi răspunde. Pentru ceilalți care judecă fără să știe nimic, nu arătați lumii că sunteți atât de lipsiți de inteligență. Ca să răspund la întrebare, au existat în istorie mai mult de o sută de cazuri în care contaminarea a fost demonstrată. Companiile care produc acele suplimente se ocupă și cu suplimente pentru animale și pentru persoane care nu practică sport.

Amestecătoarele folosite sunt aceleași, iar dacă regulile de igienă nu sunt respectate minuțios, asta se poate întâmpla. De asemenea, uneori cumpără materie primă din China, și acolo dau uneori medicamente animalelor de pe listă. Mai sunt și alte moduri de contaminare, dar nu le voi parcurge pe toate astăzi”, a explicat antrenorul de tenis.

„Este puțin probabil ca o urmă din substanță să provoace un test pozitiv”, i-a zis un om.

„Greșești. Urmele de Roxadustat găsite în urina Simonei sunt atât de mici încât este incredibil să consideri asta dopaj. Experții au dovedit atât în cazul ei cât și în multe altele: cantitatea de Roxadustat din suplimentele (n.r. – contaminate) corespunde cu cele extrem de mici găsite în urina Simonei”, i-a spus Patrick Mouratoglou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)