Scandalul de dopaj al Simonei Halep a ajuns să fie și în interesul presei americane. Jurnaliștii de la New York Post au lansat un articol în care au analizat cazul Simonei Halep.

Ce spune presa americană?

„Cazul de dopaj al Simonei Halep începe să devină cu adevărat urât. În umbra viitorului Open al Franței, fostul nr. 1 mondial Simona Halep are o criză publică din cauza suspendării sale continue din cauza dopajului, printr-o serie de postări pe rețelele de socializare în care își deplânge „coșmarul” și ceea ce ea descrie drept „hărțuire” din partea autorităților din tenis.

Halep, în vârstă de 31 de ani, dublă campioană majoră din România, a fost acuzată săptămâna trecută de o a doua infracțiune de dopaj de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis pentru nereguli în pașaportul său biologic al sportivului – o modalitate de a ajuta la urmărirea dopajului folosind o citire de bază a substanțelor din corpul unui sportiv – care este „separată și în plus” față de interdicția pe care a primit-o anul trecut după ce a picat un test antidoping în timpul Openului Statelor Unite”, scriu jurnaliștii de la New York Post.

Simona Halep este foarte revoltată

Simona Halep este extrem de revoltată că se prelungește la nesfârșit rezolvarea situației în care se află. Jucătoarea și-a pus toate speranțele că numele ei va fi reabilitat în data de 28 mai, când ar fi trebuit să se judece la tribunalul independent de la Londra cazul privind testarea pozitivă cu Roxadustat.

Din păcate pentru campioana noastră, ITIA a cerut o nouă amânare a termenului la care românca urma să fie audiată, după ce jucătoarea de tenis a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza „neregulilor în pașaportul său biologic”. Acest lucru a scos-o din sărite pe Simona Halep.

„Încă o dată sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat audierea mea pentru a treia oară, cu încă o lună! Aştept să fiu judecată încă din octombrie. În decembrie, am putut, mulţumită experţilor, să demonstrez că suplimentele alimentare pe care le foloseam au fost contaminate, motiv care a cauzat testul pozitiv

Am cerut, conform regulamentului antidoping, o audiere rapidă: e dreptul meu, e scris în regulament! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori”, a spus Halep.

Cea mai mediatizată controversă legată de dopaj

Cazul lui Halep este cea mai mediatizată controversă de dopaj din tenis de când Maria Sharapova a fost interzisă în 2016. Sharapova a sfârșit prin a ispăși o suspendare de 15 luni din cauza testului pozitiv pentru medicamentul meldonium.

Openul Franței începe duminică, la Paris, având ca lider pe Iga Swiatek, campioana în exercițiu și numărul 1 mondial.