Românca Irina Begu s-a calificat în turul al doilea la Wimbledon!

Irina Begu învins-o luni, la Londra, pe americanca Katie Volynets cu 6-4, 7-5. Trebuie menționat că Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate luni, respectiv marți, în timp ce Cîrstea și Țig, intră în arenă în această seară.

Begu a fost condusă în primul set cu 3-1 şi 4-2. Totuși, a reuşit să revină şi să se impună cu 6-4, după patru ghemuri consecutive. Volynets (19 ani, 199 WTA), venită din calificări, a avut 4-0 în actul secund, însă Irina Begu și-a revenit și a concretizat în cinci ghemuri consecutive. La final, a câştigat la a cincea minge de meci cu 7-5, obținând astfel victoria după o oră şi 38 de minute.

Și-a asigurat un cec de 75.000 de lire sterline

În urma meciului respectiv, Irina Begu şi-a asigurat un cec de 75.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA. Amintim că Begu a avut 21 de winners şi 25 de erori neforţate, în timp ce americanca a încheiat cu 9 winners şi 19 erori neprovocate, potrivit digi24.ro

În turul secund, Begu o va înfrunta pe câştigătoarea dintre rusoaica Varvara Graceva şi croata Petra Martic, cap de serie numărul 26. Alte două românce vor mai evolua astăzi pe iarba londoneză. Sorana Cîrstea o va întâlni pe Samantha Murray Sharan (226 WTA), iar Patricia Țig (62 WTA) se va duela cu Daria Kasatkina (34 WTA / favorită 31). Cele două vor evolua în jurul orei 20:00. Ana Bogdan (92 WTA), încă neprogramată, va avea un meci greu, cu finalista de la Paris, Anastasia Pavyluchenkova (19 WTA).

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de americanca Venus Williams cu 7-5, 4-6, 6-3, marţi, în prima rundă a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Totodată, Monica Niculescu a fost învinsă de belarusa Arina Sabalenka în două seturi, cu 6-1, 6-4, luni, în prima rundă a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.