Start-up-urile în domeniul tehnologiei climatice au strâns 32 de miliarde de dolari până acum, un nivel care a depășit deja anul 2020 în ceea ce privește investițiile globale în tehnologiile climatice, scrie CNBC.

Până acum, Amazon a sprijinit 11 companii din mai multe industrii, de la producție și generarea de energie, până la alimentație și agricultură.

Resilient Power, un start-up care dezvoltă tehnologie de încărcare a vehiculelor electrice

Unul dintre noii destinatari este Resilient Power, un start-up din Austin care dezvoltă tehnologie de încărcare a vehiculelor electrice și poate fi mai rapid de instalat decât sistemele actuale. Amazon a precizat că start-up-ul va ajuta la promovarea propriilor obiective ale companiei de a avea 100.000 de mașini electrice destinate livrărilor până în 2030.

De altfel, gigantul american a contractat deja Rivian Automotive pentru a produce aceste vehicule electrice.

În septembrie 2019, Amazon anunța că va cumpăra 100.000 de vehicule electrice de la Rivian Automotive. Aceste camionete pentru livrări fac parte din efortul Amazon de a-și transforma flota în vehicule elecrtrice până în 2030.

Investițiile au mers și către un alt start-up care a dezvoltat carburanți cu emisii ultra-scăzute de carbon

Amazon și-a sporit investițiile și în Infinium, un alt start-up care a dezvoltat carburanți cu emisii ultra-scăzute de carbon ce pot fi utilizați în transportul aerian, transportul maritim de marfă și flotele de camioane grele, ca alternativă la motorină.

Un reprezentant Amazon a refuzat să dezvăluie cât a investit compania în fiecare dintre aceste start-up-uri. Anterior, compania susținea că sumele variază de la sute de mii la milioane de dolari, subliniază CNBC.