Elon Musk l-a depășit din nou pe Jeff Bezos. Fondatorul Tesla este din nou cel mai bogat om din lume

Presa internațională scrie că Elon Musk a devenit din nou cel mai bogat om din lume, după o vânzare care a evaluat Space X la peste 100 de miliarde de dolari. Averea fondatorului Tesla ajunge la 222 miliarde de dolari.

În același timp, averea fondatorului Amazon, Jeff Bezos, este estimată la 191,6 miliarde de dolari. Pe fondul acestei creșteri, Elon Musk a comentat cu o medalia pentru locul 2 la o postare de-a lui Jeff Bezos.

Cifre impresionante anunțate de Tesla

Miliardarul Elon Musk a făcut recent anunțul anului. Musk declarat că a livrat 241.300 de mașini electrice în întreaga lume în ultimul trimestru. Este un record pentru compania sa, care, nu numai că a dat peste cap așteptările analiștilor, ba chiar dovedește că Tesla a depășit obstacolele lanțului de aprovizionare.

Datele rivalilor Tesla subliniază cât de impresionante sunt ultimele cifre de livrare anunțate de Musk.
General Motors a declarat că a vândut 446.997 de vehicule în SUA în al treilea trimestru, în scădere cu 33% față de aceeași perioadă a anului trecut. Stellantis, fost Fiat Chrysler, a înregistrat o scădere cu 18% a vânzărilor in Statele Unite.

Majoritatea covârșitoare a livrărilor Tesla, 96%, au fost cu noile sedan Model 3 și crossover Model Y ale companiei. În concluzie, compania a livrat cu 64% mai multe vehicule decât în ​​al treilea trimestru al anului trecut.

În timp ce mulți producători auto majori au închis temporar uzine, neputând obține semiconductorii necesari pentru mașinile lor, inginerii Tesla au scris un nou firmware care le-a permis să utilizeze semiconductori alternativi și astfel să obțină mai multe componente de la furnizori.

Criza globală de semiconductori persistă de mai bine de un an. În industria auto, asta nu face decât să înrăutățească lucrurile. În luna mai, AlixPartners prognoza că producătorii de automobile vor produce cu 3,9 milioane mai puține vehicule anul acesta din cauza scăderii de componente.