Compania își mută cartierul general din California în Austin, Texas, a declarat directorul general Tesla, Elon Musk.

Musk a dat vestea în cadrul adunării anuale a acționarilor companiei, care a avut loc pentru prima dată în unitatea de producție de 1,1 miliarde de dolari pe care Tesla o construiește în Travis, pe o proprietate de 2.100 de acri din Texas.

„Sunt încântat să anunț că ne mutăm sediul în Austin, Texas”, a spus Musk. „Vom crea un paradis ecologic aici, în jurul râului Colorado”, a declarat el.

Musk a adăugat că această decizie nu înseamnă că Tesla va părăsi complet California, deoarece intenţionează să majoreze cu 50% capacitatea de producţie a principalei sale uzine din Nevada.

Musk amenințase încă de anul trecut că va muta sediul companiei din Palo Alto, California, în Texas sau Nevada, în urma dezacordurilor cu legiuitorii din California.

Austin părea însă alegerea perfectă. Compania intenționează să producă aici berlina Cybertruck, Semi, Model 3, Model Y și bateriile. Musk a declarat că fabrica din Austin ar putea produce și ATV-uri Tesla.

Se așteaptă ca primele vehicule să fie produse aici încă din acest an. Fabrica ar putea genera peste 10.000 de noi locuri de muncă în centrul Texasului până în 2022.

Austin, noul centru tehnologic

Anunțul Tesla vine la mai puțin de un an după ce gigantul software Oracle a decis să își mute sediul din California în Austin. O serie de alți giganți tehnologici – inclusiv Apple, Facebook, Google și Amazon – și-au extins recent operațiunile în centrul Texasului.

Și Samsung a spus că are în vedere două locații din Texas.

Musk afirma anterior că instalația din Austin a devenit unul dintre cele mai mari obiective ale sale. În decembrie, când Musk a confirmat că se mută în Texas, afirma că astfel va fi mai aproape de fabrica Giga Texas și de dezvoltarea navei SpaceX, din sudul Texasului.

Musk scria pe rețelele de socializare că are o casă în apropierea instalației SpaceX din sudul Texasului.