Jurnaliștii de la Business Insider vin cu informația momentului pe piața auto. Mai exact, este vorba despre o dezvăluire complet neașteptată legată de SUV-ul compact Tesla Model Y, care a apărut în cartea reporterului The Wall Street Journal Tim Higgins.

Sursa citată a făcut cunoștință cu acest model și precizează că Elon Musk avea un plan diferit. Mai exact, fondatorul Tesla își dorea ca această mașină să fie scoasă pe piață fără niciun volan.

Se pare că Elon Musk se gândea că până la apariția mașinii pe piață, sistemele de control autonome vor face un pas atât de mare înainte încât volanul să fie considerat deja un rudiment. Totuși, echipa de ingineri Tesla nu a împărtășit această idee și a făcut cabina în stil clasic, acest fapt devenind unul care a generat destul de multe tensiuni în interiorul companiei.

Elon Musk s-a implicat ”prea mult” în producția mașinilor

Mai exact, potrivit surselor citate, inginerul-șef de la acel moment, Doug Field s-a arătat extrem de deranjat de faptul că Elon Musk se amestecă în procesul de creare a unei mașini electrice în cele mai mici detalii și a vrut să o schimbe după dorințele sale.

Amintim faptul că Doug Field a părăsit Tesla la mijlocul anului 2018, pe fondul unor mesaje din presă despre un presupus dezacord cu proprietarul.

La rândul său, miliardarul  crede în continuare în apariția iminentă a unei Tesla cu un interior fără volan. Totodată, acesta consideră că interesul şi ulterior cererea va veni de la înşişi clienţii care sunt conștienți de capacitățile sistemului de conducere autonom, mai precizează sursele citate.

Mai exact, nu este exclus ca în următorii ani Tesla să lanseze o astfel de mașină, iar prețul ei cel mai probabil ar urma să fie pe măsură.