Alexandru Rafila, avertisment de ultim moment: Nu trebuie să facem așa ceva

Alexandru Rafila, avertisment de ultim moment: Nu trebuie să facem așa ceva
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și propunerea PSD de premier, a lansat, recent, un dur avertisment cu privire la cei care organizează campania de vaccinare.

Alexandru Rafila anunță, la B1 TV, o misiune aproape imposibilă în România privind vaccinarea, doarece, pentru a fi eficient, profesorul spune că trebuie să convingem 70-80% din populație să se vaccineze, lucru destul de greu pentru țara noastră.

Autoritățile din România, obligate să convingă 70-80% din populație

Profesorul Alexandru Rafila a explicat că România va trebui să convingă 70-80% din totalul populației să accepte vaccinul împotriva Covid-19, altfel campania nu va avea succes.

„E nevoie să convingem cealaltă jumătate de populație, pentru că un studiu al OMS, arată că disponibilitatea este în jur de 50%, iar noi trebuie să convingem cel puțin 70% – 80% din populație să se vaccineze. Campania de informare și seriozitatea și profesionalismul acestei campanii și să nu venim din surse oficiale cu informații aberante. Nu trebuie să facem așa ceva!”, a ținut să precizeze profesorul Alexandru Rafila, pe B1 TV.

Situația este complicată

Reprezentantul României la OMS a vorbit despre situația pandemiei din România, dar și despre campania de vaccinare care va începe în următoarea perioadă. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a reacționat după ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat că toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor putea începe campaniile de vaccinare în aceeaşi zi.
Întrebat dacă România ar putea să se alăture acestui program de vaccinare, Alexandru Rafila a spus că acest lucru ar putea fi posibil. Totodată, el a vorbit și despre cantitatea de vaccinuri care urmează să ajungă în țară. Se pare că doar 5.000 de români ar urma să fie vaccinați în primă fază.

”Da, cred că da, mai ales că ceea ce transmite de fapt doamna preşedinte a Comisiei Europene, că în Europa nu există discriminări, toate ţările au acces la vaccin în acelaşi timp, odată cu autorizarea lui de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi lucrul ăsta cred că ar trebui să fie încurajator pentru cetăţeni, pentru că încă din ultimele zile acestui an, putem să pregătim relansarea din anul următor, pentru că, vedeţi, cantitatea iniţială simoblică, 10.000 de doze, asta înseamnă maxim 5.000 de persoane care pot să fie imunizate, deci, e clar că greul va începe în luna ianuarie, cu vaccinarea personulului medical. Acolo trebuie să demonstrăm noi că suntem pregătiţi să facem acest lucru în timp”, a spus Rafila, joi, la Antena 3.

Sursa foto: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu

Etichete: , ,
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook