„Cred că sunt la baza listei şi va trebui să aştept”, a declarat prințul Charles, în timpul unei întâlniri cu cadre medicale din prima linie de la un spital din Gloucester, în sud-vestul Angliei.

Moştenitorul tronului britanic, împreună cu soţia sa Camilla, ducesa de Cornwall, au vorbit cu angajaţi ai Serviciului Naţional de Sănătate care administrau şi primeau vaccinul anti-COVID.

Prințul Charles se află în josul listei

„Cred că va trebui să aştept vaccinul AstraZeneca înainte să vină rândul meu. Sunt oarecum în josul listei”, a declarat Charles, care purta o mască şi mănuşi pentru vizită, conform agenţiei Press Association.

Prinţul Charles a fost infectat cu noul coronavirus la începutul acestui an, imediat după începutul pandemiei. Din fericire, acesta nu a avut simptome grave. Prinţul afirmă că acum are anticorpi împotriva virusului.

Campania de vaccinare în masă a început de peste o săptămână în Marea Britanie. Personalul medical din prima linie, persoanele în vârstă de peste 80 de ani şi rezidenţii din casele de bătrâni sunt primii care primesc vaccinul.

Marea Britanie a ridicat la maximum nivelul de alertă în Londra

Situația este drastică în Marea Britanie, se anunță lockdown prelungit. Autorităţile britanice au ridicat la maximum (#Tier3/Very High) nivelul de alertă pentru Londra (toate cele 32 de cartiere şi City of London) şi părţi ale regiunilor Essex şi Hertfordshire începând de miercuri 16 decembrie, din cauza creşterii numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus, informează Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Conform regulilor pentru acest nivel de alertă, nu sunt permise întâlnirile în spaţiile închise cu persoane din afara familiei şi nici adunări formate din mai mult de 6 persoane în spaţii exterioare precum parcurile, plajele sau zonele de agrement din afara oraşelor.

De asemenea, se închid restaurantele, puburile, cafenelele, hotelurile, pensiunile, campingurile şi casele de oaspeţi, locurile de joacă din spaţiile închise, sălile de distracţie (cazinouri, săli de bingo, cinematografe, teatre, săli de concerte). Se recomandă evitarea călătoriilor în afara regiunii de rezidenţă cu excepţia celor necesare (în scop de muncă, educaţie sau tratament medical).