Situația este drastică în Marea Britanie, se anunță lockdown prelungit. Autorităţile britanice au ridicat la maximum (#Tier3/Very High) nivelul de alertă pentru Londra (toate cele 32 de cartiere şi City of London) şi părţi ale regiunilor Essex şi Hertfordshire începând de miercuri 16 decembrie, din cauza creşterii numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus, informează Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Conform regulilor pentru acest nivel de alertă, nu sunt permise întâlnirile în spaţiile închise cu persoane din afara familiei şi nici adunări formate din mai mult de 6 persoane în spaţii exterioare precum parcurile, plajele sau zonele de agrement din afara oraşelor.

De asemenea, se închid restaurantele, puburile, cafenelele, hotelurile, pensiunile, campingurile şi casele de oaspeţi, locurile de joacă din spaţiile închise, sălile de distracţie (cazinouri, săli de bingo, cinematografe, teatre, săli de concerte). Se recomandă evitarea călătoriilor în afara regiunii de rezidenţă cu excepţia celor necesare (în scop de muncă, educaţie sau tratament medical).

Marea Britanie: trei familii fixe se vor putea întâlni în locuințe private

Astăzi există un sistem de restricții locale anti-Covid severe în Marea Britanie: în 95% din Anglia, oamenii nu pot invita musafiri acasă și la pub sau restaurant pot vedea numai o singură persoană.

Dar de Crăciun vor fi „toți liberi”. De fapt, Boris Johnson a decis că, între 23 și 27 decembrie inclusiv, trei familii fixe se vor putea întâlni în locuințe private, fără limite sau obligativitate de distanțare socială.

O măsură care i-a mulțumit pe mulți, pentru că vor putea petrece sărbătorile cu familia, dar care a declanșat furia oamenilor de știință și a medicilor: pentru ei, aceste cinci zile de „libertate” ar putea declanșa focare în toată țara și, prin urmare, ar putea provoca un al treilea lockdown național în ianuarie, anunță autoritățile britanice într-o informare recentă din ultimele zile.