Alexandru Rafila, posibilul viitor ministru al Sănătății, spune că este inadmisibil ca la sfârșitul lunii noiembrie autoritățile să nu aibă fonduri pentru plata salariilor celor din sistemul sanitar.

„Aproape jumăte din cele 74.000 de cadre medicale care ar putea suferi în decembrie este reprezentat de medicii rezidenți. Mâine o să am o discuție să vedem cum putem rezolva problema. E incredibil că la sfârșitul lunii noiembrie discutăm de plata salariilor din decembrie. Poate o rectificare bugetară sau o realocare de fonduri ar putea rezolva problema”, declarat Alexandru Rafila la Realitatea Plus.

PSD și-a definitivat lista cu miniştrii din Cabinetul Ciucă. Astfel, lista Guvernului şi programul de guvernare vor fi depuse marți, 23 noiembrie, în Parlament. Mai apoi, miniștrii vor fi audiați miercuri, iar joi se va da votul de învestire.

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății

Medicul Alexandru Rafila apare pe lista noilor miniștri. Se pare că acesta va primi funcția de ministru al Sănătății.

Premier: Nicolae Ciucă
Vicepremieri: Sorin Grindeanu (PSD) și Kelemen Hunor (UDMR)

Miniștrii PSD:

Secretar general al Guvernului – Marian Neacșu
Finanțe -Adrian Câciu
Transporturi – Sorin Grindeanu
Munca – Marius Budăi
Sănătatea – Alexandru Rafila
Agricultura – Adrian Chesnoiu
Economie – Marius Humelnicu
Apărare – Vasile Dîncu
Cultură – Lucian Romașcanu
Tineret și Familie – Gabriela Firea

Miniștrii PNL:

Justiţie – Cătălin Predoiu
Fondurile Europene – Dan Vîlceanu
Digitalizare – Florin Roman
IMM și Turism – Daniel Cadariu
Interne – Lucian Bode
Educație – Sorin Cîmpeanu
Energie – Virgil Popescu
Externe – Bogdan Aurescu

Miniștrii UDMR:

Dezvoltare, Lucrări Publice și Administrație – Cseke Attila
Mediu – Tanczos Barna
Sport – Eduard Novak

Decizia care îl privește pe Nicolae Ciucă

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou luni pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă pentru postul de premier. Conform înțelegerii celor trei partide din noua coaliție de guvernare, premierul va fi prin rotație, de la PNL și PSD, fiecare cu câte un mandat de un an și jumătate. Liderii celor trei partide din noua coaliție au susinut că ar urms ca Nicolae Ciucă să meargă în Parlament pentru votul de învestire cel târziu joi.

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru şi în acest format am avut o discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.