Ce îi îngrozește cel mai mult pe medicii de la Terapie Intensivă? S-ar putea să nu se mai trezească

Adormirea pacienților cu Covid, știind că s-ar putea să nu se mai trezească, este lucrul care îl îngrozește cel mai mult pe unul dintre medicii de la Terapie Intensivă, relatează BBC.

Dr David Hepburn vede aproape în fiecare zi oameni nevaccinați care mor de Covid, după o „deteriorare rapidă și catastrofală a stării lor”. El spune că impactul variantei Delta este extrem de puternic, mai ales la pacienții cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani. De asemenea, medicul a făcut apel la cei vaccinați să facă și a treia doză, deoarece pare să aibă un „efect mare”, afirmând că există un „flux constant” de pacienți cu Covid la terapie intensivă.

„Singurul lucru pe care îl urăsc este să-i las pe oameni adormind, știind că s-ar putea să nu se trezească niciodată. Vaccinul este de mare ajutor, când mă gândesc la anul trecut”, spune medicul.

De la începutul pandemiei, în Țara Galilor au fost înregistrate 6.295 de decese provocate de Covid.

Au crezut în dezinformările privind vaccinul și asta i-a făcut să nu se vaccineze

”Un nou flux constant de pacienți cu Covid la Terapie Intensivă. Majoritatea nevaccinați. Oameni buni care, din păcate, au crezut în dezinformările privind vaccinul și asta i-a făcut să nu se vaccineze”, a scris pe Twitter medicul David Hepburn.

”Diferența față de valurile anterioare este varianta Delta. Niciun vaccin nu pare să ducă la o deteriorare cu adevărat rapidă și catastrofală a stării pacienților. Vârstele celor infectați din ultimele două luni sunt mai ales între 40-50 de ani”, a comentat medicul. El a făcut apel către cei care s-au vaccinat, cerîndu-le să facă și doza booster. ”Făceți-vă rapelul. Se pare că are un efect mare”.

Booster-ele sunt deja oferite persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, personalului medical din prima linie și celor din asistența socială, dar și persoanelor extrem de vulnerabile la Covid.

Guvernul galez a decis deja să extindă programul de vaccinare, înainte de iarnă, și la adulții în vârstă de 40 de ani sau mai mult, indiferent dacă se află sau nu într-un grup „de risc”.

De asemenea, galezii vor trebui acum să demonstreze că sunt complet vaccinați sau au avut un test negativ Covi pentru a intra în teatre, cinematografe și săli de concerte după ce schema existentă NHS COVID Pass a fost extinsă.

Dovada vaccinării complete sau a unui test COVID-19 negativ în ultimele 48 de ore a fost o cerință pentru a intra în cluburi de noapte și alte locuri similare din țară începînd cu 11 octombrie.