Atac foarte dur din partea deputatului PSD Alexandru Rafila la autorităţile din România! Acesta le acuză că “fac mişto” în momentul de faţă, când România se află “evident” la începutul valului 4 al pandemiei.

Cineva va trebui să răspundă pentru problemele ce ar putea apărea în ţara noastră în următoarele două luni, în acest context, însă premierul Cîţu şi vicepremierul Barna au păreri diametral opuse. “Cine îi mai ia în serios pe acești oameni”, se întreabă Rafila, având în vedere că prim-ministrul renunţă la orice fel de restricţii, iar apoi vine vicepremierul şi propune unele măsuri foarte severe.

“Păi cum să înțelegi dacă primul-ministru și viceprim-ministrul au păreri diametral opuse, cine îi mai ia în serios”

“Noi avem în momentul de față un soi de acordeon, așa, de armonică, în care domnul prim-ministru deschide armonica, adică renunță la orice fel de restricții și vedeți ce se întâmplă pe la festivalurile acestea în momentul de față, și o să vedem cel mai mult peste 2-3 săptămâni, domnul Barna vine și strânge armonica, venind cu niște propuneri pentru unele măsuri foarte severe.

Păi cum să înțelegi dacă primul-ministru și viceprim-ministrul au păreri diametral opuse, cine îi mai ia în serios pe acești oameni care au promis tot felul de lucruri, că vaccinează 10 milioane de persoane, că nu o să avem niciun fel de probleme legate de informarea diverselor categorii de populație…

Părinții ar trebui să își vaccineze copiii, dar nu au niciun fel de pachet informativ – pentru că trebuie să remarcăm faptul, totuși, că e normal ca un părinte să aibă răspunsuri la întrebări legate de vaccinare”, a declarat Alexandru Rafila, luni seara, invitat în emisiunea “Dosar de politician” de pe B1 TV.

“Dacă apar probleme în România, cineva trebuie să și răspundă, nu poate doar să facă mișto”

Profesorul Rafila a subliniat că el nu şi-a schimbat părerea de la debutul pandemiei, rămânând un promotor al vaccinării. Ce îl deranjează însă este lipsa de asumare din punct de vedere politic a eșecului campaniei de vaccinare. Cât despre credibilitatea în instituţiile publice, ea putea fi compensată cu un proiect inteligent în care ar fi apărut în clipurile de informare nu cei aflaţi la putere, ci persoane credibile, profesionişti din sănătate sau din alte domenii, mai afirmă Alexandru Rafila.

“Eu am fost în mod constant un promotor al vaccinării și nu mi-am schimbat părerea niciodată, dar nu sunt de acord cu două lucruri, cu lipsa de asumare în momentul de față din punct de vedere politic a eșecului campaniei de vaccinare și inclusiv a consecințelor politicii proaste de sănătate publică pe care o desfășoară Guvernul în momentul de față, pe de o parte.

Acesta este un lucru pe care trebuie să îl repetăm până când în luna septembrie-octombrie, dacă apar probleme în România, cineva trebuie să și răspundă, nu poate doar să facă mișto, că asta se întâmplă în momentul de față.

Asta se întâmplă și cred că ce spuneați dumneavoastră la început, spunea și domnul dr. Imbri, legat de credibilitatea în instituțiile publice, ea putea fi compensată cu un proiect inteligent în care renunțau la calitatea de prim actori în diversele clipuri publicitare oamenii care sunt în momentul de față la putere și făceau acest lucru prin intermediul unor persoane credibile, profesioniști din sănătate sau din alte domenii care pot să transmită astfel de mesaje”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Sursă foto: Dreamstime