Ameninţarea valului 4 al pandemiei începe să se simtă tot mai clar în spitalele din România!

Creştere constantă a internărilor în spitale! La “Matei Balş” s-au dublat în ultima săptămână

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balș” din Capitală, spune că numărul de persoane internate în această unitate medicală din cauza COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână. Creşterea este una constantă, nu explozivă, afirmă medicul.

În plus, peste jumătate din locurile de la Terapie Intensivă sunt ocupate la “Matei Balş”. Adrian Marinescu explică faptul că cei mai mulți pacienți internați nu au nici o formă de imunizare.

“Creşterea numărului de prezentări la Institutul Matei Balş, vorbim de pacienţii cu infecţii cu SARS-CoV-2, a fost constantă, nu explozivă, în ultimele săptămâni, şi la nivel de internări, în momentul de față, avem peste o treime din locurile din secțiile de non-Terapie Intensivă și mai mult de jumătate din locurile de Terapie Intensivă.

Nu e presiunea maximă, creșterea se vede de la o zi la alta. S-au dublat internările în ultima săptămână”, a declarat Adrian Marinescu, potrivit Rador.

Cum va arăta situaţia infectărilor în luna septembrie: “Da – o să fie un număr mare!”

Întrebat dacă vor ajunge în luna septembrie să depăşim o mie de cazuri de infectare pe zi, directorul medical de la “Matei Balş” spune că numărul de infectări va fi unul mare, însă va conta mult faptul că aproximativ jumătate din populaţia României are un grad de imunizare în faţă virusului, sub o formă sau alta, astfel că presiunea pe spitale ar trebui să fie mai mică ca în trecut.

“Contează numărul de infectări care categoric va fi mare, dar mult mai mult contează dacă din acele infectări am pacienţi care se internează și pacienţi care au forme severe, că presiunea asta a spitalelor de aici vine.

Spun acest lucru pentru că ne așteptăm ca totuși jumătate din populaţia României să aibă un grad de imunizare, fie că s-au vaccinat, fie că au trecut prin boală, ar trebui să fie o diferenţă semnificativă și să fie presiunea ceva mai mică la nivelul spitalelor, să nu avem situaţia din valul anterior. Altfel, numărul de infectări, luând cu totul cu pacienţii infectaţi, da – o să fie un număr mare!”, a precizat dr. Adrian Marinescu.

Sursă foto: Dreamstime