Florin Piersic ar putea fi externat săptămâna aceasta

Florin Piersic ar putea fi externat în această săptămână! La vârsta de 88 de ani, marele actor va avea nevoie de cârje și de tratament la domiciliu, spun medicii de la Spitalul Foișor din Capitală.

Acesta a trecut prin trei operații din cauza unei infecții care s-a răspândit în corpul său.

Potrivit lui Adrian Marinescu, directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, nu este un proces simplu și nu este ceva care să se rezolve rapid, deoarece vorbim de piesele unui puzzle. Cu toate acestea, el a indicat că există vești bune, referindu-se la evoluția pozitivă, iar discuția privind plecarea există cu siguranță.

„Nu este nevoie să ajungă la Matei Balș pentru că până la urmă procesul infecțios este în curs de rezolvare și asta se întâmplă încă de la început. Vă aduceți aminte, echipa medicală multidisciplinară asta a făcut încă din primul moment”, a declarat el pentru Antena 3 CNN.

Medicul a explicat că recuperarea nu se limitează doar la partea legată de infecțioase, ci implică și aspecte din domeniul ortopediei, cardiologiei și monitorizarea generală.

Potrivit lui Adrian Marinescu, este evident că starea sa ar fi cea mai bună la domiciliu. Acesta a adăugat că, chiar și acasă, procesul de recuperare va continua și că se vor face pași suplimentari în acest sens în viitor.

Adrian_Marinescu
Adrian Marinescu (SURSA FOTO: Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”)

Actorul a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență

Amintim că pe 29 aprilie, Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, imediat după încheierea unui spectacol. După operație, a fost transportat cu un elicopter la București.

La Spitalul „Foișor”, medicii au efectuat o intervenție pentru înlăturarea protezei de la genunchi, considerată sursa principală a infecției grave care a necesitat spitalizarea actorului. Înainte de a fi transferat la Spitalul „Foișor”, actorul a primit tratament la Institutul „Matei Balș” din București.

Reprezentanții Spitalului de Ortopedie „Foișor” au comunicat că vineri, pe 17 mai, Florin Piersic a fost supus unei noi evaluări cardiologice, iar starea sa generală este stabilă, fără modificări semnificative față de zilele anterioare.

La vârsta de 88 de ani, Florin Piersic își păstrează spiritul optimist. A urmat îndrumările specialiștilor, s-a rugat la Dumnezeu și a depășit momentele dificile. După operațiile reușite, actorul se recuperează acum la Spitalul Foișor din Capitală, fiind sub stricta supraveghere a medicilor.