Cum se simte Florin Piersic?

Emblematicul actor Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, se află în continuare sub atenta supraveghere medicală la Spitalul Foișor, conform declarațiilor directorului medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Marinescu.

Acesta l-a vizitat luni pe actor și a transmis că starea lui Piersic are o evoluție pozitivă, dar datorită afecțiunilor sale, acesta va rămâne internat pentru monitorizare și tratament adecvat.

„Veştile sunt bune, evoluţia continuă să fie bună. E adevărat că facem paşi mărunţi şi e de aşteptat, până la urmă, vorbim de un pacient care este fragil şi prin vârstă, şi prin bolile cronice.

Mi-a transmis mai multe mesaje. Primul a fost că se pregăteşte să vă transmită dumneavoastră, admiratorilor, şi când spun admiratorilor sunt vreo 20 de milioane plus câteva milioane în afara ţării, o să gândească un mesaj cu vorbele dumnealui”, a afirmat Adrian Marinescu, la finalul vizitei făcute lui Florin Piersic la Spitalul Foişor.

Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor pentru tratarea unei probleme ortopedice, respectiv scoaterea protezei de la genunchi, care a fost considerată sursa principală a unei infecții grave.

Actorul este predispus la complicații, așa că rămâne sub supraveghere

Medicul Marinescu a explicat că, deși starea lui Piersic este stabilă, acesta este predispus la complicații datorită vârstei și bolilor cronice.

„Lucrurile merg bine nu numai legat de momentul operator, nu numai faptul că au trecut aceste zile, dar şi din punct de vedere cardiac, noi am făcut o evaluare cardiologică puţin mai devreme, ştiţi bine că echipa medicală care a fost constituită acum câteva zile supraveghează în permanenţă”, a adăugat Marinescu.

Potrivit medicului, starea cardiacă a actorului este în parametri, iar tratamentul este adaptat în funcție de evoluția sa. Florin Piersic va rămâne sub monitorizare la terapie intensivă, iar un eventual transfer la alt spital depinde de evoluția stării sale de sănătate.

Tratamentul administrat lui Florin Piersic a fost ajustat

Adrian Marinescu a subliniat că evoluția infecției este una bună, dar procesul de vindecare necesită timp și tratament adecvat. Terapia cu antibiotice a suferit ajustări pentru a asigura cea mai eficientă variantă de tratament.

„De fapt, e logic ca orice tratament să se refere la acel moment, pentru că sunt parametri, sunt funcţii pe care le urmăreşti şi nu vorba numai de tratamentul cu antibiotice. Şi din punct de vedere ortopedic şi cardiologic sunt în permanenţă schimbări”, a adăugat medicul.

Actorul, cunoscut pentru cariera sa remarcabilă în teatru și film, și-a exprimat dorința de a reveni cât mai curând pe scenă. Vizita premierului Marcel Ciolacu, care a avut loc duminică, l-a încântat pe Piersic, iar acesta a manifestat determinare în a-și recăpăta starea de sănătate pentru a reveni la activitatea sa artistică.

Florin Piersic a fost transferat în mai multe spitale din țară pentru tratamentul și monitorizarea afecțiunilor sale, iar echipa medicală este în continuare dedicată asigurării celei mai bune îngrijiri pentru sănătatea sa.