Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală, lansează un atac dur la adresa colegilor săi de breaslă care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Emilian Imbri: Îi rog pe medici să se vaccineze pentru a demonstra asta

“Sunt obligați prin meseria pe care o au să se vaccineze. Dacă nu se vaccinează nu înțeleg… Nu înțeleg dacă îi înțeleg…

Sau ce caută în meseria asta nu înțeleg. Îi rog să se vaccineze nu pentru a demonstra că sunt doctori, ci pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual!”, a declarat, miercuri, Emilian Imbri.

Medicul analizează cauzele neîncrederii în vaccinare şi spune că este o dovadă a faptului că au învins cei care au indus spaima şi neîncrederea şi au transformat corpul medical din România în persoane care ar fugări oamenii pentru a-i vaccina cu forţa.

“Doctori care nu știu cum au ajuns să creadă și să spună că vaccinul va face rău”

“Nu știm ce se întâmplă? Știm! E practic ce au reușit să facă cei care au indus spaima, neîncrederea și au pus corpul medical într-o poziție inferioară, de persoane care, și o spun cu toate sinceritatea și nu acuz pe nimeni, dar cei care au transformat prin ce vorbesc pe la diverse posturi TV corpul medical în gardieni, în persoane care fugăresc oameni și-i vaccinează cu forța.

Doctori care, vă rog să mă credeți, că nu știu cum au ajuns să creadă și să spună că ei știu că peste câțiva ani vaccinul va face rău. De ce nu spun că ei nu știu cât de repede în prezent virusul face și mai rău. E un lucru pe care trebuie să-l gestionăm acum, să strângem oameni care pot și să fie crezuți și cre să spună clar că variantă mai bună decât vaccinarea nu există”, a mai spus medicul Emilian Imbri, invitat pe B1 TV.

Tinerii nevaccinaţi încep să umple secţiile de ATI

El atrage atenţia că tot mai mulţi tineri care nu s-au vaccinat ajung acum în secţiile de Terapie Intensivă.

“Încep să apară cazuri noi, multe, la persoane tinere și nevaccinate. În spitalul ”Victor Babeș” acum, la ATI, care e doar COVID, sunt persoane tinere și nevaccinate. De ce nu se vaccinează oamenii ați întrebat.

Eu spun sincer că acum mai mult decât să mă uit în jur și să mă întreb și eu atunci când ai, față de alte țări din jur, toată gama de vaccinuri, deci poți să alegi… România a ajuns să vândă și să facă și acte de caritate și să doneze…”, a declarat Emilian Imbri.

Îşi va asuma cineva vaccinarea obligatorie în România?

Medicul a dezvăluit şi motivul pentru care politicienii din România nu-şi vor asuma niciodată vaccinarea obligatorie.

“M-am gândit la ce se întâmplă la țările din jurul nostru. Sunt niște lideri și de partide, și de guverne care își asumă un risc, acela de a nu mai fi lideri și comandă, cer, spun că vor introduce obligatoriu vaccinarea.

Cred că în România nu o să meargă treaba asta, că oamenii nu au realizat un lucru pe care noi poate nu l-am explicat cum trebuie, anume că sunt trei motive principale pentru care ar trebui să te vaccinezi: te aperi pe tine, dacă cumva îți pasă, e pentru cei din jurul tău, familie, cei dragi, și al treilea motiv – să nu dai posibilitatea virusului să găsească terenul de antrenament.

Asta înseamnă o persoană nevaccinată în care virusul poate intra și se poate modifica să devină mai violent, mai agresiv”, a mai spus Imbri.