Imunitatea scade în timp, indiferent că este naturală sau obținută prin vaccin

Medicul Emilian Imbri a declarat că oamenii pot considera că au o imunitate rezonabilă atunci când a trecut un interval de 10-14 zile de la a doua doză.

„La 10 zile, 14 zile după a doua doză, se poate considera că ai o imunitate rezonabilă și poți sta liniștit. Johnson & Johnson nu are decât o doză, dar la o săptămână, două săptămâni după ce faci vaccinul poți să spui că organismul începe să se apere. Imunitatea naturală și cea câștigată prin vaccin, dobândită cu vaccin, au o perioadă după care se pare că încep să scadă forțele de apărare ale organismului, perioadă pe care, din păcate, specialiștii încă nu o cunosc, dar se merge pe ideea că aproximativ un an de zile, (…) la fel ca și la vaccinurile gripale obișnuite”, a declarat medicul la B1 TV.

Când putem considera că imunitatea este rezonabilă?

„La 10 zile, 14 zile după a doua doză, se poate considera că ai o imunitate rezonabilă și poți sta liniștit. Johnson & Johnson nu are decât o doză, dar la o săptămână, două săptămâni după ce faci vaccinul poți să spui că organismul începe să se apere. Imunitatea – și imunitatea naturală și cea câștigată prin vaccin, dobândită cu vaccin, au o perioadă după care se pare că încep să scadă forțele de apărare ale organismului, perioadă pe care, din păcate, specialiștii încă nu o cunosc, dar se merge pe ideea că aproximativ un an de zile, (…) la fel ca și la vaccinurile gripale obișnuite”, a completat acesta.

De asemenea, acesta a punctat că, deși Pfizer s-a arătat gata să pregătească o nouă variantă de vaccin în cazul în care va fi nevoie, modificările SARS-CoV-2 încă nu se cunosc, deci „nu poți să fabrici nimic împotriva unor chestii care nu știi când vin”.

„Pfizer a anunțat că, în eventualitatea în care se va dovedi că este nevoie, pregătește practic a treia doză, sau un vaccin care să se facă fie că îl faci ca și cum îl faci pentru prima oară și devine un vaccin gripal, care se face anual, fie că îl faci strict țintit pe SARS-CoV-2 cu modificările. Atenție! Modificările care n-au apărut nu se cunosc și, ca atare, nu poți să fabrici nimic împotriva unor chestii care nu știi când vin. Mai luați în calcul și faptul că o să apară SARS-CoV-4.

Nu știu dacă există așa ceva, eu zic așa ca și o previziune, că dacă ei au făcut minuni în laboratoare și a ieșit acesta, mai poate să iasă unul, fie că este cu voie, fie că este fără voie, acum știți ce se discută, și atunci ce ne facem? Ce vaccin mai așteptăm? Că acesta, așa cum ați spus și dumneavoastră, s-ar putea să nu fie eficient și s-o luăm de la capăt”, a conchis medicul Emilian Imbri.