Vaccinul chinez anti-COVID Sinovac a fost omologat de urgență

Comitetul OMS pentru experţi în vaccinuri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste această vârstă

„Lumea are nevoie disperată de mai multe vaccinuri COVID-19 pentru a rezolva uriașa inechitate de acces la nivel global”, a declarat dr. Mariângela Simão, reprezentant al OMS pentru accesul la produsele de sănătate.

„Îi îndemnăm pe producători să participe la Facilitatea COVAX, să își împărtășească cunoștințele și datele și să contribuie la aducerea pandemiei sub control”, a adăugat aceasta.

Ce a inclus evaluarea OMS

OMS informează că în evaluare a fost inclus inspecții la fața locului a unității de producție. Grupul Consultativ Strategic de Experţi în Imunizare (SAGE) din cadrul OMS și-a finalizat, de asemenea, revizuirea vaccinului.

Pe baza dovezilor disponibile, OMS recomandă utilizarea vaccinului la adulți de 18 ani și peste, într-un program cu două doze, la un interval de două până la patru săptămâni.

Rezultatele privind eficacitatea vaccinului au arătat că vaccinul a prevenit boala simptomatică la 51% dintre cei vaccinați și a prevenit formele severe și spitalizarea la 100% din populația studiată.

„Nu există niciun motiv să credem că vaccinul are un profil de siguranță diferit la populațiile mai în vârstă și mai tinere. OMS recomandă ca țările care utilizează vaccinul în grupele de vârstă mai înaintată să efectueze monitorizarea siguranței și eficacității pentru a verifica impactul scontat și să contribuie la îmbunătățirea recomandării pentru toate țările”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: Dreamstime