Vietnamul a descoperit o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2 care cauzează boala Covid-19, ce se transmite în mod rapid, prin aer, scrie vineri presa vietnameză de stat, transmite news.ro

“Am descoperit o variantă hibridă care combină virusul indian şi virusul britanic”, a anunţat sâmbătă, într-o reuniune la nivel naţional pe tema pandemiei covid-19 ministrul vietnamez al Sănătăţii Nguyen Thanh Long.

În afara unei circulaţii accentuate, “concentrarea virusului în gât şi salivă creşte rapid, iar acesta se răspândeşte foarte rapid în mediul apropiat”, anunţă Guvernul vietnamez.

Vietnamul a fost recent foarte afectat de pandemie. Majoritatea celor 6.700 de contaminări cu noul coronavirus şi a celor 47 de morţi din cauza covid-19 au fost raportate începând din aprilie.

Acest anunţ intervine în contextul în care Vietnamul se confruntă cu un nou val de contaminări, pe mai bine de jumătate din suprafaţa ţării, inclusiv în zone industriale şi oraşe mari precum Hanoi şi Ho Chi Minh. Ministrul nu a precizat numărul de cazuri atribuite acestei noi variante, ale cărei caracteristici urmează să fie publicate în curând, pentru a fi adăugat hărţii variantelor în lume.

Situația pandemică în România

Pandemia de coronavirus nu este nici pe departe la final nici în România, în ciuda susţinutei campanii naţionale de vaccinare. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au anunţat chiar acum bilanţ coronavirus 29 mai. Sunt alte sute de noi cazuri de COVID-19 descoperite de către autorităţi faţă de bilanţ coronavirus 28 mai. Din păcate, a crescut şi numărul deceselor. Medicii de la Terapie Intensivă încearcă să îi salveze pe pacienţii cu forme grave de COVID.

Până astăzi, 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.077.426 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 265 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv

Sursă foto: Dreamstime