Florin Piersic ar putea fi externat în cel mult zece zile

Când va fi externat Florin Piersic? Dacă starea de sănătate a actorului rămâne stabilă, acesta s-ar putea întoarce acasă într-un interval de cel mult zece zile. În perioada următoare, el va continua să fie monitorizat la Spitalul Foișor de către specialiștii ortopezi și medicii infecționiști de la Spitalul „Matei Balș”.

Potrivit lui Adrian Marinescu, directorul Institutului „Matei Balș”, este important faptul că riscurile majore au fost depășite și că lucrurile evoluează favorabil, astfel încât monitorizarea ulterioară nu este neapărat necesară în cadrul spitalului.

El a mai menționat că atunci când evaluarea va confirma că pacientul poate fi externat, acest lucru se va întâmpla cu siguranță.  Acest lucru nu înseamnă însă că pacientul nu va mai fi supus observației cardiologice, de recuperare ortopedică sau infecțioase, a precizat Marinescu.

Toate aceste aspecte vor continua să fie monitorizate în continuare, a spus medicul. Adrian Marinescu a subliniat, de asemenea, că recuperarea ortopedică implică un proces care necesită un interval considerabil de timp și că externarea nu înseamnă că pacientul va fi complet lipsit de supraveghere medicală.

„Dacă zilele următoare sau săptămâna care vine ne arată această evoluție bună cu siguranță că vom ajunge acolo”, a declarat el.

Adrian_Marinescu
Adrian Marinescu (SURSA FOTO: Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”)

Pe 29 aprilie, Florin Piersic a suferit o intervenție chirurgicală de urgență la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, imediat după încheierea unui spectacol. După intervenția chirurgicală, a fost transferat cu un elicopter la București. La Spitalul „Foişor”, medicii au efectuat o intervenție pentru înlăturarea protezei de la genunchi, considerată a fi sursa principală a infecției grave care a necesitat spitalizarea actorului. Înainte de a fi transferat la Spitalul „Foişor”, actorul a primit tratament la Institutul „Matei Balş” din București.

Actorul a fost supus unei noi evaluări cardiologice

Amintim că vineri, pe 17 mai, Florin Piersic a fost supus unei noi evaluări cardiologice, iar starea sa generală este stabilă, fără modificări semnificative față de zilele anterioare, potrivit reprezentanților Spitalului de Ortopedie „Foișor”.

La vârsta de 88 de ani, Florin Piersic își menține spiritul optimist. A urmat îndrumările specialiștilor, s-a rugat la Dumnezeu și a învins moartea. După operațiile de succes, actorul se recuperează acum la Spitalul Foișor din Capitală, fiind sub stricta supraveghere a medicilor. Mai multe puteți citi aici.