Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital, chiar astăzi, 18 mai

Florin Piersic pare să îşi revină, încet-încet. Marele actor român a depășit pericolul de moarte după ce a fost transferat prin patru spitale și operat de două ori.

Acum, îndrăgitul arist vorbește fluent, deși este în continuare ușor slăbit. Spre bucuria tuturor admiratorilor săi, el își anunță deja cu mândrie revenirea.

Florin Piersic a fost la un pas de moarte din cauza unei infecții grave provocate. La început, infecția i-a afectat proteza de la genunchi, iar ulterior, stimulatorul cardiac.

Medicii au intervenit în cele din urmă şi, după mai multe intervenţii chirurgicale, au reușit să îl salveze, cu toate că pronosticul era rezervat.

La 88 de ani, Florin Piersic și-a păstrat spiritul optimist și, cu speranță, a urmat sfaturile specialiștilor, s-a rugat la Dumnezeu și a învins moartea.

După ce operaţiile au fost de succes, actorul se recuperează acum la Spitalul Foișor din Capitală, sub stricta supraveghere a medicilor.

Iar de pe patul de spital, Florin Piersic a transmis şi un mesaj tuturor românilor care s-au rugat pentru sănătatea lui în aceste ultime zile.

„Cum să mă simt? Sunt la recuperare. Sunt nerăbdător să ne vedem la Teatrul Național din București.

Suntem în mai? O să stau așa până în iunie. Mă simt bine.

Cât mai aproape în mai, în iunie, cel mai târziu”, le-a spus Florin Piersic jurnaliştilor de la RomâniaTV.

Florin Piersic, actor
SURSA FOTO: Facebook

A trecut prin mâinile medicilor de la patru spitale în numai câteva săptămâni

Vineri, 17 mai, Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic. Starea sa generală este stabilă, fără modificări semnificative față de zilele precedente, au informat reprezentanții Spitalului Foișor din București, unde marele actor este internat în prezent.

„Vă informăm că, astăzi, domnul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic și se prezintă cu stare generală stabilă, fără modificări semnificative față de zilele anterioare.

Continuăm monitorizarea funcțiilor vitale, a probelor inflamatorii și a programului de kinetoterapie”, spunea vineri Şerban Dragosloveanu, managerul interimar de la Spitalul Foişor.

Florin Piersic are probleme mari de la mijlocul lunii aprilie, când actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj. Pe 29 aprilie, el a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl mute la Institutul Matei Balș din București.

Pe 9 mai, el a fost transferat la Spitalul Foișor din Capitală, devenind al patrulea spital unde a fost internat în ultimele săptămâni.

La momentul internării la Foișor, reprezentanții spitalului au informat că starea actorului era „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

În aceeași zi, artistul a fost operat pentru îndepărtarea protezei de genunchi care devenise sursă de infecție.