Florin Piersic a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală

Starea de sănătate a lui Florin Piersic este în îmbunătățire continuă și reacționează pozitiv la tratament. Echipa medicală care îi supraveghează progresul a relatat despre evoluția sa favorabilă și despre modul în care se simte.

Florin Piersic, figura emblematică a cinematografiei românești, se recuperează în urma intervențiilor chirurgicale recente.

Specialiștii sunt plini de speranță și au furnizat informații actualizate despre starea de sănătate a actorului.

Reprezentanții spitalului Foișor din Capitală au declarat că evaluarea domnului Florin Piersic, efectuată în dimineața de 15.05.2024 de către echipa medicală, indică o evoluție lent favorabilă.

Medicii au menționat că pacientul a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală.

„Evaluarea domnului Florin Piersic, făcută în dimineața de 15.05.2024, de către echipa medicală arată o evoluție lent favorabilă. Pacientul a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală.”, au declarat reprezentanții spitalului Foișor din Capitală.

Joi, actorul a fost adus la Spitalul „Foișor”, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea protezei de la genunchi. Aceasta a fost identificată ca fiind sursa principală a infecției severe care a dus la internarea sa la Spitalul Militar din Cluj cu doar câteva zile în urmă.

Un avion SMURD l-a transportat pe actorul în vârstă de 88 de ani de la Cluj-Napoca la București.

Florin Piersic
SURSA FOTO: captură de ecran YouTube

Ce mesaj a avut Florin Piersic?

Florin Piersic a avut un mesaj pentru fanii săi și pentru cei care s-au rugat pentru el. Actorul le-a urat Hristos a Înviat și le-a mulțumit medicilor pentru că l-au tratat.

Acesta a mai spus că îi iubește pe toți și că mai are multe povești minunatului său public.

„Scumpilor și prea dragilor mei, celor care m-ați purtat în gândurile voastre, m-ați înconjurat cu atâta grijă si iubire, acum când tocmai s-a terminat Săptămâna Mare, vă spun Hristos a Înviat!

Cu această ocazie, vă dau și o veste: sunt viu și asta datorită minunaților doctori care mă îngrijesc. Mă amuză când văd la premiile Oscar cum vin actorii premiați cu un pomelnic de mulțumiri, dar astăzi chiar vreau să îi pun fiecăruia medalia inimii mele în piept. Mă refer la Prof. Dr. Adrian Molnar, Dr. Horia Roșianu, Dr. Florin Crișan, Dr. Raed Arafat, Prof. Dr Streinu Cercel. Dr. Adrian Marinescu, eroii mei- Dr. Șerban Dragosloveanu și Dr. Denisa Anastase, împreună cu Dr. Adelina Moise, cea care m-a trimis în lumea viselor în timpul operației, dar…m-a și adus înapoi. Vă iubesc pe toți, oameni buni și vă copleșesc cu recunoștința mea! Țineți-mă aproape, pentru că mai am de spus multe povești minunatului meu public”, a transmis Florin Piersic.

Medicii sunt încrezători în recuperarea actorului

Medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, a afirmat că starea de sănătate a actorului este bună.

Acesta spune că pacientul nu doar că se poate ridica singur la marginea patului, ci poate să se ridice și în picioare cu sprijin.

În context, medicii sunt încrezători, dar recunosc că este un pacient fragil.

”Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi post-operator şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate.

Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil care poate să pună probleme.

Îmi doresc din tot sufletul să fie bine şi în direcţia asta toată echipa medicală care a fost încă de la început, vorbesc de partea de la Bucureşti, îşi doreşte ca supravegherea permanentă să ducă la un deznodământ mai mult decât fericit. E ceea ce ne dorim. Trebuie lucrat pas cu pas.

Contează fiecare zi. Lucrurile trebuie gândite treptat, pas cu pas, monitorizat din toate punctele de vedere şi să sperăm că vom ajunge la ceea ce toţi ne dorim”, a declarat medicul Adrian Marinescu, marţi seară, la Medika TV, referindu-se la starea lui Florin Piersic.