Florin Piersic va lipsi o perioadă de timp de pe scena teatrului

Florin Piersic și-a anulat mai multe evenimentele artistice din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă acum. Nu-și va putea face apariția la Festivalul de Teatru, Muzică și Film „Ion Dichiseanu” de la Adjud, județul Vrancea.

Evenimentul va avea loc între 24 mai și 26 mai. Simona Florescu a anunțat, vineri, că îndrăgitul actor nu va putea participa din cauza problemelor de sănătate.

„Și Florin Piersic a fost anul trecut la Festivalul lui Dichi. Noi l-am invitat și anul acesta la Festivalul lui Dichi, dar nu va putea veni… din cauza problemelor de sănătate. Asta e clar. Îi transmitem sănătate multă!”, a zis ea pentru revista Viva!.
Simona Florescu
Simona Florescu (SURSA FOTO: Facebook, Simona Florescu)

Florin Piersic se simte bine. Evoluţia lui continuă să fie una favorabilă

La rândul său, medicul Adrian Marinescu, director medical în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, a anunțat, vineri, că marele actor se simte bine. Evoluţia lui continuă să fie una favorabilă. Recuperarea sa este un proces de durată.

„Se simte bine, evoluţia continuă să fie una bună. E adevărat că vă spuneam şi altădată că facem paşi mici. Dumnealui chiar transmite un mesaj şi, în afară de gândurile bune, spunea aşa că trebuie să mai aveţi puţină răbdare, că o să ajungă pe scenă şi o să vă spună şi lucrurile pe care nu le-a spus până acum.

Exact aşa mi-a spus. Are acelaşi tonus, aşa cum ştiam dintotdeauna, a avut şi astăzi. Eu sper să avem veşti bune de acum încolo. Sigur că recuperarea e un proces de durată şi ceea ce spun de fiecare dată, poate că vi se pare… gândesc din punctul de vedere medical şi partea prudentă a lucrurilor.

Este un pacient vulnerabil, e fragil, are bolile cronice, vorbim de vârstă, de afectarea cardiacă, deci trebuie să fim în permanenţă atenţi, echipa medicală supraveghează şi totul trebuie să se întâmple cu o monitorizare mai mult decât bună, în aşa fel încât lucrurile să meargă în continuare bine”, a precizat medicul.

Adrian_Marinescu
Adrian Marinescu (SURSA FOTO: Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”)

Florin Piersic, un pacient vulnerabil

Totuși, actorul este un pacient vulnerabil. Este fragil. Are bolile cronice și o vârstă înaintată. Echipa medicală îl supraveghează mereu. Se fac paşi şi pe partea de recuperare ortopedică. În prezent, se deplasează cu ajutor.

Procesul infecţios e bine ţinut sub control, lucrurile sunt în regulă. Din punct de vedere cardiac şi nu numai, e de monitorizat şi e de urmărit pentru că este un pacient cu probleme.

„E de urmărit în continuare. Din păcate, nu poţi să apeşi pe un buton şi să rezolvi lucrurile. Este un pacient cu o anumită vârstă, care are nişte probleme cardiace mai mult decât clare şi sigur că vor fi soluţii şi în această direcţie. Hai să vedem în ce ordine le facem şi cum facem în aşa fel încât totul să se întâmple în siguranţă”, a precizat medicul.

Infecţia nu a fost eliminată din organismul său, dar este echilibrată. Acest lucru înseamnă că şi din punct de vedere clinic şi analizele de laborator sunt mult mai bune.

Vorbim de un pacient care e echilibrat în acest moment. Totuși, e departe de a fi rezolvarea finală, dar trebuie să fim încrezători.

Când ar putea fi externat?

„Până la externare, sau mai bine zis dacă externarea presupune evaluare în altă parte, pentru mine este un proces care va fi de durată oricum. Deci nu e important când pleacă de aici, o va face în momentul în care, din punct de vedere ortopedic lucrurile stau bine şi mă refer inclusiv la recuperare, iar paşii următori depind mult de evoluţia în dinamică.

Este şi motiv pentru care echipa monitorizează în aşa fel încât să aleagă cea mai bună variantă terapeutică şi locul cel mai potrivit”, a adăugat medicul Adrian Marinescu.