Campania de vaccinare pare să încetinească şi în Germania în acest moment. Până în prezent, s-au vaccinat împotriva COVID-19 circa 40 milioane de germani, ceea ce reprezintă 52% din populaţie.

Restricţii fără precedent pentru germanii care nu se vaccinează

Guvernul de la Berlin se gândeşte însă serios să impună restricţii dure persoanelor nevaccinate. Totul ar putea intra în vigoare de la mijlocul lunii septembrie.

Ar fi vorba despre restricţii fără precedent: Guvern ar dori ca cetăţenii nevaccinaţi “să nu aibă voie să intre nicăieri”. Mersul la un restaurant, hotel sau chiar la coafor ar putea fi autorizat numai pentru persoanele care au primit o vaccinare completă, scriu jurnaliştii de la Bild, citaţi de Mediafax.

În acest mod, Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel vrea să pună presiune asupra germanilor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, în contextul în care situaţia epidemiologică se deteriorează în tot mai multe state europene.

Testele pentru depistarea COVID nu vor mai fi gratuite

Pe lângă interzicerea accesului pentru cei care nu s-au vaccinat în mai multe locaţii, testele pentru depistarea COVID-19 ar putea deveni cu plată din această toamnă. “Pot fi necesare restricţii suplimentare”, notează şi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Intenţiile Guvernului au fost anunţate încă din urmă cu două săptămâni, când şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, Helge Braun, spunea într-un interviu pentru Bild am Sonntag că:

“Persoanele vaccinate vor avea cu siguranţă mai multă libertate decât persoanele nevaccinate. (…) Acest lucru ar putea însemna că accesul la locuri precum restaurante, cinematografe şi stadioane nu ar mai fi posibil, chiar şi pentru persoanele nevaccinate testate, deoarece riscul este prea mare.”

Ce planuri are ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn?

În altă ordine de idei, ministrul german al Sănătăţii dorește să continue restricțiile Covid pe tot parcursul toamnei și iernii și ar putea să promoveze reguli mai stricte pentru cei nevaccinați, informează publicația germană The Local.

Propunerile au fost dezvăluite într-un raport obținut de DPA, în care oficialii guvernamentali din domeniul sănătății și-au expus viziunea pentru lunile următoare.

Privind spre o toamnă și o iarnă potențial dificilă, miniștrii ar fi susținut că sunt necesare măsuri continue „pentru a proteja sistemul de sănătate de tulpini excesive și pentru a proteja grupurile de oameni care nu pot fi încă vaccinați împotriva unei boli potențial grave”.